Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

GÅR FÖRFATTANDET I ARV?
KANSKE KAN VI FÅ ETT SVAR NU

Det har ju hänt i litteraturhistorien att det funnits fäder och söner som blivit författare, och vi deckarvänner vet ju att mamma Ulla och dotter Laura (Trenter) också gör så. Nu får vi träffa mor och dotter som börjat skriva tillsammans för ungdomar. Mor skriver mest för vuxna och dottern har debuterat som ungdomsboksförfattare. Så vi välkomnar

CAMILLA OCH VIVECA STEN

Vi har haft glädjen att träffa Viveca tidigare i hennes deckarmiljö Sandhamn där vi 2010 fick grundlig guidning: http://www.dast.nu/artikel/viveca-sten-vet-att-det-heter-sandon. Nu har hon och dottern startat en ungdomsboksserie, där den första heter Djupgraven och den senaste Sjörök (som ni märker är det vattennära nu också). Vivecas nya heter Iskalla ögonblick. Ni hittar mer om de båda på Vivecas webbplats: https://www.vivecasten.se (Förresten har en annan bok av Viveca kommit ut i tredje utgåvan, kanske spännande men ingen deckare: Förhandla i affärer.)

Dag: Torsdag 30 november 2017 kl 18.
Plats: Odd Fellow, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Färsk kolja med vitvinsås och färskriven pepparrot. 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Finns fler deckare med Östersjöanknytning? Vinstböcker kan medtagas.
Förhandsanmälan till undertecknad.
Jultradition: Ta med en inslagen julklapp och ta med hem en annan.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

ÅRETS BÄSTA DECKARE

När vi träffas vet vi vilka deckare som fick pris i år av Svenska Deckarakademin. Men på deras webbplats kan man läsa vilka som är nominerade: http://deckarakademin.org/hem/ Den som vill vara på plats när besked lämnas ska bege sig till Deckarbiblioteket i Eskilstuna (som ju finns i deras stadsbibliotek: https://bibliotek.eskilstuna.se/web/arena/svenska-deckarbiblioteket) söndag den 26 november kl 14.

Biblioteket har både visningar och deckarföredrag, kolla i deras kalendarium: https://bibliotek.eskilstuna.se/web/arena/evenemang