Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

SOM LÄSARE GILLAR VI ATT BLI LURADE
MEN I VERKLIGHETEN GILLAR VI INTE BEDRAGARE

Nu ska vi ta upp bedrägerier både i fiktionen och i verkligheten. En nyutkommen bok handlar om ett syskonpar som lovar kärlek men lurar av folk deras pengar. Härom året kom en bok som hoppas lära oss att se upp med bedragarnas metoder. Vi hoppas gå hem upplyfta av ny kunskap efter att ha träffat

KARIN ALFREDSSON och GÖREL KRISTINA NÄSLUND

Karin har skrivit Sista färjan från Ystad (http://www.dast.nu/recension/sista-farjan-fran-ystad) och Görel Kristinas senaste bok är Bara bluff som är en överlevnadsguide mot bedrägerier. Den som vill veta mer om dessa två flitiga författare kan läsa om Karin på Wikipedia, https://sv.wikipedia.org/wiki(Karin_Alfredsson och om Görel på http://gorelkristinanaslund.blogspot.com. Karin har skrivit en uppskattad serie med Ellen Elg som huvudperson. Görel Kristina har också skrivit om psykopater och inte minst om äpplen.

Dag: Torsdag 31 oktober 2018 kl 18
Plats: Odd Fellows, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Rimmad lax med dillstuvad potatis. 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Tema bedrägerier, eller luriga deckargåtor. Ta inte med vinstböcker, vi har en massa kvar sedan tidigare.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

BOKMÄSSA

har det varit. Skrev en del därifrån, blev mest förvånad över Peter Robinson som berättade att han börjar fundera över vem mördaren är först när han skrivit tre fjärdedelar av boken. Börja med introduktion, länk i slutet till mer text: http://www.dast.nu/ledare/bokmassan-tillbaka-i-full-fart

Konsumentdeckare blir en egen genre om förra månadens gäst Jan Bertoft får som han vill. En liten sammanfattning av vad han berättade finns på Dast: http://www.dast.nu/artikel/han-vill-skapa-en-ny-genre-konsumentdeckaren

En liten påminnelse: Har du epost men får kallelserna med vanlig post? Bättre med epost för då kan vi meddela om något händer mellan mötena. Och glöm inte meddela ny epostadress när du byter.