Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Senaste kallelse

VI SLUTAR VÅRTERMINEN
MED LITE NOSTALGI, FAST NYUTKOMMEN

Ack, ljuva femtiotal med pusseldeckarna. Författare kan förstås välja vilken tidsperiod som helst för sina böcker, och nu har det kommit en som både utspelar sig på 1950-talet och som av recensenter har liknats vid de klassiska pusseldeckarna. Men författaren är debutant och har valt sin barndoms Småland som miljö och året i boken är 1957, även om författaren inte var född då. Hon heter

MARIE BENGTS

bor i Stockholm och vill gärna berätta om just sin pusseldeckare. Läs Dasts recension: http://www.dast.nu/recension/en-sax-i-hjartat Hon finns på Facebook: https://www.facebook.com/marie.bengts

Som vanligt räknar vi också att hinna med en tipspromenad före maten.

Dag: Måndag 29 maj 2017
Tid: 18. Mat ca 20 minuter senare.
Plats: Solnadals värdshus (http://solnadal.se). Ligger nära Karolinska sjukhuset, Solna Kyrkväg 1, buss 3, 57, 77, 506, 507 till och från KS.
Mat: Viltfärsbiffar med cognacspetsad enbärssås, dryck, kaffe, kaka. Pris 200 kr, vin 50 kr glaset. Den som vill ha annan mat måste säga till vid anmälan.
Anmälan: Senast onsdag 24 maj, men restaurangen är tacksam för ännu tidigare besked. Meddela mig OCH betala maten (inte vinet) i förväg till kassören Nisse Schermans plusgiro 158 19 34-5 (glöm inte ditt namn).
Tävling (om vi hinner): 1 X 2-frågor som vanligt, tema lämpligen 50-tal, pusseldeckare eller Småland.

Välkomna
Leif-Rune Strandell / ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–

EXTRAMÖTE PÅ STADSBIBLIOTEKET blir det den 31 maj kl 18. Då presenteras tidningen Parnass som i sitt sommarnummer har deckare som tema. En timmes deckarsamtal med Arne Dahl, Frank Heller, Ulf Durling – och Deckarvännerna presenteras också. Fri entré men man måste anmäla sig, antingen på https://biblioteket.stockholm.se/kalender/arne-dahl-med-vänner-–-författarmöte eller per telefon 08-508 30 900 (bibliotekets kundtjänst). Medlemmar kan köpa numret till specialpris.

LIDINGÖ ÄR MÅLET för bussutflykten den 28 augusti, ca 9–15, med sakkunnig guide, Jan Malmstedt som skrivit Brottsplats Lidingö (http://www.dast.nu/recension/brottsplats-lidingo-i-detektivromaner-och-i-verkligheten). Mer info kommer men vi vill gärna ha intresseanmälan så fort som möjligt så vi kan detaljplanera tidsmässigt.