Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

SLUT PÅ ÅRET MED MÅNGA KORTA BERÄTTELSER
AV NOVELLMÄSTARNA

Det finns förlag som brukar ge ut novellsamlingar med jultema. Och det finns författare som älskar noveller. Några av dem har bildat föreningen Novellmästarna och har nu gett ut ett antal av sina berättelser i Alla tiders brott. Så slutet på året, och Deckarvännernas hösttermin, är ju ett bra tillfälle att träffa några av författarna. Så vi välkomnar

HELENA SIGANDER, ULF DURLING,
ULF BROBERG och KJELL E GENBERG

Vi har träffat dem förut, men inte alla fyra på en gång. Boken har Nisse läst: http://www.dast.nu/recension/alla-tiders-brott. Och föreningen Novellmästarna kan man läsa mer om på http://www.novellmastarna.se/.
De fyra hittar man också på webben: Helena http://sigander.com/,
Ulf D: http://deckarakademin.org/hem/deckarakademin/ledamoter/ulf-durling/,
Ulf B: http://www.broberginnovation.se/, och Kjell: http://www.keg.se/.

Dag: Onsdag 14 november 2018 kl 18
Plats: Odd Fellows, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Boeuf bourguignon. 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Noveller förstås. Vinstböcker kan medtagas.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

MER NOVELLER

Det finns mycket gratisläsning av böcker på internet. Ett läsvärt ställe är Litteraturbanken. Dast publicerar också noveller och har nu lagt in ett kåseri av Hasse Z som läsaren får klicka vidare till Litteraturbanken. Där finns många fler kåserier och en text om kåseriets väsen: http://www.dast.nu/novell/tatning-av-en-bat.

Påminnlse: DELS har fått pengar av Svenska Akademien för att arbeta med en svensk litterär kanon. Och deckare kan visst ingå där, så fundera över vilka du vill ha med och meddela mig, förslag på 1–5 svenska deckarklassiker.