Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

I ÅR KÖR VI NORRUT
MED BUSS TILL MORDEN I NORRTÄLJE

Förra årets utflykt skedde med veteranbuss, så också i år. Men en annan åldring denna gång. Färden går till Norrtälje som har ett speciellt förhållande till sommarmord. I snart tio år har Norrtelje tidning haft en sommardeckare med miljö från staden och omgivningarna. Det är fem författare som tillsammans skriver, och böckerna som ges ut med följetongen kan normalt bara köpa i staden. Nu får vi träffa de fem och besöka en del av miljöerna. Vi får alltså träffa

ERIK ERIKSSON, SOFI PIEHL, MAGNUS ÖSTNÄS,
MARGARETHA LEVIN BLEKASTAD och RICHARD GRANDIN

En enda av de hittills utkomna böckerna har Dast recenserat, Mannen från andra sidan: http://www.dast.nu/recension/mannen-fran-andra-sidan-en-deckare-i-norrtaljemiljo och där finns också bild på författarna

Dag: Onsdag 29 augusti 2018
Tid: 9.00 avgår bussen.
Plats: Start KTH/Östra station. Bussen står på Drottning Kristinas väg och bör vara synlig från t-baneuppgången. Det är en gammal SJ-buss, orange och beige.
Mat: Förmiddagsfika i Norrtälje, lunch på Kärleksudden i Norrtälje (buffé med minst två varmrätter att välja på, alkoholhaltiga drycker finns att köpa), och fika på hemvägen.
Pris: 250 kr inklusive mat och fika. Betala till Nisses pg 158 19 34-5, glöm inte namn.
Anmälan: Senast onsdag 22 augusti för att vi ska veta hur många vi blir. Meddela mig per mejl eller telefon/sms till 070-417 63 61.

Bussen rymmer många men inte hur många som helst så vi fyller i turordning, alla ni som redan skickat in intresseanmälan har förtur, men meddela ändå att ni kommer.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 070-417 63 61
e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–

NOVELLMÄSTARMÖTE

Ett antal författare (av vilka vi har träffat de flesta) kallar sig Novellmästarna. Nu har de samlat ett antal av sina verk i en ny bok, Alla tiders brott. De bjuder in till boksläpp den 8 augusti kl 18:30–20 på Holländargatan 18, 1 tr. Deltagande kostar 200 kr och då ingår boken, musik, vin, öl eller vatten. Några av antologins författare – Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, Helena Sigander, Ulla Trenter och Cecilia Wennerström – finns på plats. Anmälan senast 5 augusti till helenasigander@hotmail.com

Se inbjudningsbrevet: http://www.dast.nu/notis/novellmastarna-bjuder-in-till-bokrelease