Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Senaste kallelse

SNART BÖRJAR ÅRETS BOKMÄSSA I GÖTEBORG
MEN VI STARTAR EN MINIVARIANT EN DAG TIDIGARE

Den 28 september börjar årets Bok- och biblioteksmässa i Göteborg, detta år med flera konkurrerande boktillställningar. Inte så rolig bakgrund eftersom det beror på att mässan också i år tillåtit en högerextrem tidskrift att ställa ut. Det problemet har inte vi som en dag tidigare kan träffa två deckarförfattare

SUSAN CASSERFELT OCH SÖREN BONDESON

Susan har vi haft som gäst 2013, men då var det flera författare och korta presentationer, nu kan det bli längre. Vill du kolla lite mer om henne i förväg så finns hon på webben: http://www.susancasserfelt.se/. Där presenterar hon sina böcker ”som Åsa Larsson möter Bruce Willis i Die Hard, men en kvinnlig Bruce Willis. Psykologisk spänningsroman med mycket action.”

Sören Bondeson har inte gästat oss tidigare, men som mångårig lärare i deckarskrivande är det många av hans adepter vi träffat. Han debuterade som novellförfattare och har också augustprisnominerats för en diktsamling och arbetat med reklam. En mångkunnig man. I år kom han med en spionthriller. Han presenteras på Ordfront förlag: http://ordfrontforlag.se/forfattare/soren-bondeson/

Dag: Onsdag 27 september 2017 kl 18.
Plats: Odd Fellow, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Färsbiff med kantarellsås. 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Fritt fram för ämnen, inget tema (om du inte har något med anknytning till Varför inte med anknytning till krig och flyktingar. Vinstböcker kan medtagas.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–

HÖSTTERMINEN

startade med Lidingöutflykten. Kommande möten tisdag 31 oktober med Lina Bengtsdotter och torsdag 30 november med Viveca och Camilla Sten.

Sugna på fler författarmöten? Stockholm Nord håller till i Sollentuna, här är höstens program: http://www.dast.nu/notis/stockholm-nord-i-host-hela-programmet