Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

VI FORTSÄTTER ATT VARA NOSTALGISKA:
NU ÄR DET FRANK HELLERS TUR

För två år sedan var vi femtiotalsnostalgiska med vaniljhjärtan, förra året fick vi smaka på Ture Sventons mat. Nu går vi lite längre tillbaka i den svenska spänningsromanens historia och får lära oss mer om Frank Heller (egentligen Gunnar Serner) som skrev väldigt många romaner och noveller, en del också filmatiserade. Och vi bjuder in Frank Heller-sällskapets medlemmar till mötet där vi får träffa en Hellerspecialist och sällskapets tidigare ordförande

DAG HEDMAN och GÖRAN WESSBERG

Dag är professor i litteraturvetenskap i Göteborg, medlem i Deckarakademin, och kommer att berätta om en Heller-bok med många detektiva inslag, Kejsarens gamla kläder. Och naturligtvis kan han tala om Gunnar Serners skrivande. Göran kan berätta om Frank Heller-sällskapet och kanske kan några lockas att bli medlemmar och få chansen att t ex se filmer gjorda efter böckerna om Storhertigens finanser. Eftersom Gunnar Serner flydde Sverige med skulder och hamnade i Monaco blir maten medelhavsinspirerad. Dag Hedmans sida på Göteborgs universitet: https://lir.gu.se/om-oss/personal?userId=xhedda

Frank Heller-sällskapet: http://www.frankhellersallskapet.se/

Som vanligt räknar vi också med att hinna en tipspromenad före maten.

Dag: Måndag 27 maj 2019
Tid: 18. Mat ca 20 minuter senare.
Plats: Solnadals värdshus. Ligger nära Karolinska sjukhuset, Solna Kyrkväg 1, buss 3, 6, 57, 77, 506, 507, 508 till och från KS.
Mat: Medelhavsbuffé. Kaffe, bordsvatten. Pris 220 kr, vin 65 kr glaset. Den som vill ha annan mat måste säga till vid anmälan.
Anmälan: Senast torsdag 23 maj, men restaurangen är tacksam för ännu tidigare besked. Meddela mig OCH betala maten (inte vinet) i förväg till kassören Nisse Schermans plusgiro 158 19 34-5 (glöm inte ditt namn), eller swish 070-566 91 95.
Tävling (om vi hinner): 1 X 2-frågor, tema klassiker, vi har vinstböcker på lager.

Välkomna
Leif-Rune Strandell / ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–
SIGTUNA ÄR ÅRETS UTFLYKTSMÅL den 26 augusti, start ca 9, hemma på eftermiddagen. Vi åker med den större veteranbussen (ni som var med till Lidingö vet). Mer info kommer men gärna intresseanmälan snarast så vi kan detaljplanera. Bussen rymmer många men förhandsanmälda har förtur om det blir trångt.