Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

BOKBRANSCHEN FÖRÄNDRAS, OCH NU FÅR VI TRÄFFA
EN SOM HJÄLP TILL MED DETTA

Det sker mycket nytt i bokbranschen. En del stora förlag gör om, uppstickare kommer, e-böcker och ljudböcker tar allt större del av marknaden. Ny statistik visar att det sålts fler böcker förra året än på långe, men att en allt större del är annat än de traditionella tryckta. En som varit delaktig i detta är KRISTOFFER LIND som för 20 år sedan startade

LIND & CO

och nu har växt till ett av de större förlagen. Med många deckarförfattare i sitt stall, som TOVE ALSTERDAL (som vi får träffa), Buthler och Öhrlund, Marianne Cedervall och Björn Hellberg, bara för att nämna några. Tove Alsterdals senaste, Blindtunnel, recenseras i Dast: http://www.dast.nu/recension/blindtunnel.

Förlagets webbplats: https://www.lindco.se/. De finns på Kungsholmen men det blir enklast att vi samlas för att äta på närbelägen restaurang, vilket gör att vi får börja en timme tidigare än vanligt.

Dag: Onsdag 24 april 2019 kl 17. OBS!
Plats: Mäster Anders, Pipersgatan 1 (hörnet mot Hantverkargatan). Rådhuset, uppgång Kungsholms kyrka närmaste T-bana. Buss Kungsholms kyrka eller Kungsholmstorg.
Mat: Wallenbergare, 185 kr inkl bordsvatten och kaffe. Mer dryck finns att köpa, meddela matproblem vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Ingen denna gång.
Förhandsanmälan till undertecknad. Restaurangen vill ha tidigt svar, så många som möjligt senast måndag den 15, så blir det lättare med enstaka eftersläntrare.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

ÅRETS UTFLYKT

Vår numera sedvanliga utflykt ska gå till Sigtuna och om inget oförutsett inträffar blir det måndag den 26 augusti med veteranbuss från Stockholm. Där finns fler deckarförfattare än vad vi först anade. Tyvärr är deckarläget sämre i Norrtälje, dit vi åkte förra året, för osäkerheten om tidningarnas framtid har gjort att författarna inte vågade satsa på en sommardeckare. Nu är läget lugnare och vi hoppas på bättre framtid.

Våravslutningen blir måndag den 27 maj och liksom förra året lite nostalgi: nu Frank Heller.