Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

FÖRLAGET SOM HETER SOUTHSIDE FINNS PÅ SÖDER
OCH NU KAN VI KOLLA HUR DE HAR DET

Förlaget Southside Stories har haft fler framgångar både med sina svenska författare och med översättningar. Vi har träffat företrädare för förlaget tidigare, innan det bytte namn från Kalla Kulor. Nu får vi träffa förlagschefen och en av hans aktuella författare

HANS-OLOV ÖBERG OCH CAROLINE ENGVALL

Hans-Olov har skrivit flera deckare men är nu mest förläggare som lyckats bra med att både få priser och att nomineras av Deckarakademin. På kort tid har de lyckats med att bredda sin utgivning, och vi vill förstås veta hur man gör. Caroline Engvall har skrivit både fackböcker och deckare som tar upp sådana svåra frågor som sexuellt utnyttjande av unga. Hennes nyutkomna heter Judasvaggan (http://dast.nu/recension/judasvaggan). Mer information om förlaget och dess författare finns på http://southsidestories.se/. Där har också förlagschefen krönikor, bland annat funderar han över varför en del mördare i deckare egentligen vill mörda.

De har också ett par systerförlag, Lavender Lit och Bullet Point Publishing.

En av deras prisbelönta översatta författare är Ray Celestin. På Dast finns ett par intervjuer med honom: http://www.dast.nu/artikel/gyllene-kofot-for-forsta-boken-och-chans-till-en-ny-for-den-andra.

Dag: Onsdag 2 maj 2018 kl 18.
OBS! Plats: Restaurang Pelikan, Blekingegatan 40. Efter att vi ätit promenerar vi till förlagets lokaler på Gotlandsgatan 71 där det blir kaffe och träff med förläggare och författare.
Mat: Doppsko, alltså gräddstuvad pyttipanna. 200 kr inkl bordsvatten. Mer dryck finns att köpa och är maten omöjlig ordnar köket. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten, vin/öl betalas vid bardisken.
Ingen tävling denna gång, alltså heller inga vinstböcker att ta med.
Förhandsanmälan
till undertecknad senast fredag fm den 27 april.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–
Deckarvännerna är ju en av medlemmarna i DELS, De Litterära Sällskapen i Sverige. DELS är också utgivare av tidskriften Parnass. Nu har organisationen och Parnass slagit samman sina webbplatser, och för den som är road av litteratur finns det kanske fler litterära sällskap att bli intresserad av: http://dels.nu/