Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

NU ÅKER VI TILL SVERIGES ÄLDSTA STAD
OCH KOLLAR BROTTSLIGHETEN

Årets augustiutflykt går till Sigtuna, en stad som hyser flera deckarförfattare och som har ett gediget litterärt arv, inte minst Sigtunastiftelsen. Vi har ett par deckarförfattare med oss från Stockholm, och möter fler på plats. 

ANNA LIHAMMER, TED HESSELBOM, RALPH STENBÄCKER, JONAS KIHLMAN, CRISTER MATTSSON och JAKOB TRONET

får vi träffa. Anna och Ted kommer med i bussen, Jakob är kyrkoherde i Sigtuna och kommer att presentera författarna vid förmiddagskaffet. Så blir det rundvandring, och åktur i staden med kriminella anknytningar.

Lunch på Sigtunastiftelsen och guidning där. Vi avslutar på museet där deckarförfattare Ted också är chef.

Ted och Anna skriver ihop: http://historiskamedia.se/forfattare/ted-hesselbom/

Jonas har egen deckarsida: http://www.jonaskihlman.se

Crister Mattsson har utöver deckare gett ut en guidebok till staden, läs här: https://www.boktugg.se/2019/05/20/crister-mattssons-sigtunadeckare-utspelar-sig-bakom-verklighetens-politiska-kulisser/

Ralph är psykolog men deckaren dykare också upp på hans sida: http://www.ralphstenbacker.se

Dag: Måndag 26 augusti 2018
Tid: 9.00 avgår bussen.
Plats: Start KTH/Östra station. Bussen står på Drottning Kristinas väg och bör vara synlig från t-baneuppgången. Det är en gammal SJ-buss, orange och beige, samma som körde oss i Lidingö.
Mat: Förmiddagsfika när kommer fram med presentation av författarna, lunch på Sigtunastiftelsen (buffé med kött-, fisk- och vegetariska val, alkoholhaltiga drycker finns att köpa), och fika inför hemresan.
Pris: 250 kr inklusive mat och fika. Betala till Nisses pg 158 19 34-5, glöm inte namn, eller swisha till honom, tel 070-566 91 95.
Anmälan: Senast fredag 16 augusti för att vi ska veta hur många vi blir. Meddela mig per mejl eller telefon/sms till 070-417 63 61.

Bussen rymmer många men inte hur många som helst så vi fyller på i turordning, alla ni som redan skickat in intresseanmälan har förtur, men meddela ändå att ni kommer.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 070-417 63 61
e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–
Ett sorgligt besked i somras: Lilian Fredriksson har avlidit. Ulf Durling skriver minnesord, och Deckarvännerna minns en tidigare augustiresa, till Uppsala där hon och maken guidade oss: http://www.dast.nu/notis/lilian-fredriksson-har-avlidit