Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Senaste kallelse

FRAMTIDEN SOM FÖR TANKARNA BAKÅT
MED EN DEBUT SOM BLINKAR TILL DAME AGATHA

Det har varit många nutida funderingar över hur man ska hantera en av deckargenrens klassiker: Agatha Christies Tio små negerpojkar (Ten Little Niggers från 1939). Den har i nyutgåvor fått nytt namn, 2014 Och så var de bara en. Och varför påpeka detta? Jo, för ett likartat tema finns i en debutants framtidsroman, dystopi är ordet som kommer för en. Det är

ÅSA AVDIC

som skrivit Isola som utspelar sig i protektoratet Sverige i Vänskapsunionen. En mycket positiv recension hittas i Sydsvenska Dagbladet: http://www.sydsvenskan.se/2016-10-05/en-rasande-spannande-debut

Lotta Olsson i DN hittade fler referenser än Christie. Känns författarens namn bekant? Hon syns ofta i TV1:s morgonsoffa och var förut en programledare på Plus, konsumentprogrammet. Nu får hon ge oss lite konsumentupplysning om hur vi ska tänka oss framtiden. Det blir ytterligare en gång hos nyrenoverade Röda Rummet eftersom det är fortsatt fullt hos Odd Fellow.

Dag: Måndag 27 mars 2016 kl 18.
Plats: Röda Rummet, Norra Bantorget..
Mat: Stekt laxfilé med hummersås, sparris och kokt potatis. 150 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Framtidsskildringar, mord på öar eller Christie-anknytning kan ju passa. Vinstböcker kan medtagas.
Förhandsanmälan till undertecknad senast fredag fm den 24.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–

NOVELLER

Förra mötet handlade om noveller när vi hade förlaget Novellix, som fyller sex år i maj, som gäst. De närvarande hade också chansen att köpa Novellixhäften och boxar. För att ni som inte var där ska få chansen kommer här ett erbjudande: Köp minideckarboxen för 99 kr, ordinarie 149. Alltid fri frakt. Vad som finns i boxen hittas här: http://novellix.se/produkt/minideckare/ Ange rabattkod “dvmars” i kassan.

Och förstås en påminnelse för er som inte redan betalat den oförändrade årsavgiften 100 kr: sätt in till kassörens hans plusgiro, 158 19 34-5, glöm inte eget namn och adress, Nisses bolag Scherman Media ska stå som mottagare.