Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

FÖRRA VÅRAVSLUTNINGEN VAR LITE NOSTALGISK
OCH DET ÄR DENNA MED: TURE SVENTON!

”Ack, ljuva femtiotal” inleddes förra årets kallelse till våravslutning. Då handlade det om en ny pusseldeckare i 50-talsmiljö. Vi håller oss kvar i den tidsperioden, nu med hjälp av Ture Sventon. Inte så att Åke Holmberg kommit med en ny bok, men i stället en kokbok med recept på de maträtter som finns i böckerna: http://www.dast.nu/recension/ture-sventons-kokbok-inte-bara-temlor-35-recept-ur-ake-holmbergs-bocker. Vi får träffa författare och förläggare med Sventon-intresse och Ture Sventon själv. Flygande matta kan inte garanteras, men mat från Omars hemland. Vi välkomnar

HELGE SKOOG och JONAS ELLERSTRÖM

och kanske fler som arbetat med boken (inte minst Inge-Björn Mossige-Norheim som skrivit den men som olyckligtvis håller på med matprogram i tv just då). Boken är utgiven på Tragus förlag som hänger ihop med antikvariat Hundörat: http://www.hundorat.se/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=3

Förlaget har också 2014 gett ut en nyutgåva av den mest sällsynta Sventon-skriften av alla, Ture Sventon i guldgrävarens hus.

Som vanligt räknar vi också med att hinna en tipspromenad före maten.

Dag: Måndag 28 maj 2018
Tid: 18. Mat ca 20 minuter senare.
Plats: Solnadals värdshus (http://solnadal.se). Ligger nära Karolinska sjukhuset, Solna Kyrkväg 1, buss 3, 6, 57, 77, 506, 507, 508 till och från KS.
Mat: Shakshouka och Beduinens hemlängtan, och temlor till kaffet, bordsvatten. Pris 200 kr, vin 65 kr glaset. Den som vill ha annan mat måste säga till vid anmälan.
Anmälan: Senast onsdag 23 maj, men restaurangen är tacksam för ännu tidigare besked. Meddela mig OCH betala maten (inte vinet) i förväg till kassören Nisse Schermans plusgiro 158 19 34-5 (glöm inte ditt namn).
Tävling (om vi hinner): 1 X 2-frågor som vanligt, tema Sventon och andra ungdomsdeckare från tiden. Ta INTE med vinstböcker, vi har på lager.

Välkomna
Leif-Rune Strandell / ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

NORRTÄLJE ÄR MÅLET för bussutflykten den 27 augusti, start ca 9, och det blir närmare en heldag. Vi åker med samma veteranbuss som förra året. Mer info kommer men vi vill gärna ha intresseanmälan så fort som möjligt så vi kan detaljplanera tidsmässigt.