Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

OBS INSTÄLLT

HISTORISK DECKARE FRÅN STOCKHOLM
MEN VAD ÄR DET FÖR EN STAD?

Det finns många deckare som har Stockholm som miljö. För det mesta är det nutid, men också olika historiska perioder finns med. Nu har det kommit ett par böcker, som kallas Stockholm noir, som utspelar sig 1949. Men så som staden skildras såg den inte ut då, fast stadsplanerarna hade tänkt det. Hur detta ligger till får vi utrett av böckernas författare

MIKAEL FUCHS

De är hans deckardebut, men han har skrivit annat innan, bl a filmmanus, så förlaget presenterar honom som författare, illustratör och jurist. Den första boken heter Mord på öppen gata (http://www.dast.nu/recension/mord-pa-oppen-gata), den senaste Mannen i vattnet (http://www.dast.nu/recension/mannen-i-vattnet). Ni som har Twitter kan hitta honom där: @MikaelFuchs

Dag: Onsdag 25 mars 2020 kl 17.30 OBS!
Plats: Odd Fellows, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Biff Lindström. 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Mer dryck finns att köpa, meddela matproblem vid anmälan.
Betalning görs före maten inkl vin/öl.
Tävling: 1 X 2-frågor. Stockholm förr och nu i spänningslitteraturen, vi har vinstböcker kvar, vänta att ta med.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
—————————————————————————————————————–

Kommande möten presenterade vi på förra mötet. Ni som inte var med kan anteckna i 29 april, då Christoffer Carlsson kommer, våravslutning 25 maj på Solnadals värdshus med Eva Frantz. Augustiutflykten planerar vi till den 31, med båt till Vaxholm och flera lokala författare. I höst har Håkan Nesser lovat komma.

Tappat bort siffrorna till kassören? 100 kr årsavgift till plusgiro, 158 19 34-5, glöm inte eget namn och adress, Nisses bolag Scherman Media ska stå som mottagare. Går också bra med swish till 070-566 91 95.

När ni ändå har betalningar på gång vill vi gärna tigga lite till Dast också. Deckarvännernas info finns där, och en hel del av vad vi gör finns i referat där. Dast Magazine drivs av Föreningen Dast som tar emot frivilliga medlemsavgifter, och för enkelhets skull är Nisse kassör där också. Samma pg- och swish-nummer alltså, men undvik att betala exakt 100 kr så ser han lättare att det skiljer sig från Deckarvännernas medlemsavgift.