Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Senaste kallelse

VI BLICKAR TILLBAKA PÅ BÄSTA DECKARE 2019
– OCH DAGS FÖR ÅRSMÖTE

Förra mötet fick vi träffa 2019 års debutantpristagare. Deckarakademin delade ut fler priser, och det för årets bästa svenska deckare gick till Skuggjägaren, och författaren har fått priset en gång tidigare för Husdjuret, 2017. Hon har gästat oss tidigare, då tillsammans med sin syster men nu kommer hon ensam

CAMILLA GREBE

Läs recensionen av Skuggjägaren: http://www.dast.nu/recension/skuggjagaren. Läs mer om henne på förlagets webb: https://www.wwd.se/forfattare/25808/camilla-grebe/

Dag: Torsdag 30 januari 2020 kl 18
Plats: Odd Fellows, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Laxfilé, dillhollandaise & örtslungad potatis, 170 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe. Mer dryck finns att köpa och är maten alldeles omöjlig försöker köket ordna annat. Säg till vid anmälan.
Betalning görs före maten inklusive vin/öl.
Tävling: Vanliga 1 X 2-frågor. Tema gärna vinnare av deckarpriser. Det går bra att ta med vinstböcker.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se

—————————————————————————————————————–

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Kvällens möte börjar med ordinarie årsmöte. Ha gärna med några önskemål om vad vi ska göra under 2020. Förra året gjorde vi detta (antal närvarande inom parentes):

31 januari berättade Pernilla Ericson och Sara Larsson om sina böcker som handlar om trafficking och våld mot kvinnor. Årsmöte (61). 27 februari Per Mortensen funderade över hur romandetektiver åldras (45). 27 mars Cannie Möller om spännings-debuten Lifterskan (43). 24 april Restaurang Mäster Anders och förlaget Lind & Co. Förlagschefen Kristoffer Lind och Tove Alsterdal om förlagets 20 år och Toves nya bok (45). 27 maj våravslutning på Solnadals värdshus, Frank Heller-kväll med Dag Hedman och Göran Wessberg (50). 26 augusti Utflykt till Sigtuna. med Anna Lihammer och Ted Hesselbom, Crister Matsson, Ralph Stenbäcker och Jonas Kihlman. Presentatör var kyrkoherde Jakob Tronêt (60). 30 september Jan Bertoft om debutdeckare och konsumentdeckargenren (51). 31 oktober Karin Alfredsson och Görel Kristina Näslund om bedrägerier i fiktion och verklighet (64). 27 november Malin Thunberg Schunke fick Deckarakademin debutantpris på plats, och berättade om sin bok (61).

I Dast finns en artikel om Malin: http://www.dast.nu/artikel/utbildning-i-london-blev-familj-i-tyskland-och-akademiprisad-bok-i-sverige