Författargåtan

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-1, Övrigt

Dags att gnugga geniknölarna igen. Tror du dig veta vem som är författare till nedanstående text?
Skicka i så fall in ditt förslag till DAST, Box 4, 240 36 Stehag. Tre lyckliga vinnare får var sin bok. Ett litet tips: En artikel om en författare med samma efternamn som den efterlyste var införd i DAST för inte alltför länge sedan.

Herr William Siewer var en ivrig rökare av dåliga cigarrer. Han låg i hela sin längd utsträckt på en skranglig soffa, men när baroneten inträdde gjorde han ett försök att resa sig upp.
– Hur står det till med benet? frågade sir Harry deltagande.
Herr Siewer lyckades åstadkomma ett leende.
– Det är ingenting alt tala om, sade han likgiltigt. En sån där bagatell kan inte störa mig. Det värker lite ibland, men ingenting att skräppa med.
Han tittade förväntansfullt på sir Harry, som läste hans outtalade frågor.
– Tills vidare har jag ingenting att berätta er, sade han. Vi gör vad vi kan för att göra Brockley för hett för honom.
– Han gjorde klokast i att skubba, anmärkte herr Siewer lugnt. Jag är också trött på det här gamla idiotiska landet.
– Men ni får inte företa er något, sade sir Harry hastigt. Ni förstår, jag är inte på minsta vis intresserad av era privata affärer och i Brockley kan ni ingenting göra – jag vill inte bli inblandad i någonting. Jag hade hoppats kunna fullfölja mina avsikter anonymt och skämma ut mannen genom lokalpressen, men det tycks inte lyckas.
Han torkade sig nervöst i pannan.
– Jag kan inte säga, fortsatte han med ett försök att vara fast, i hur hög grad jag ogillar ert sätt att handskas med revolvern – det är olagligt, herr Siewer. Det må vara hänt i Amerika och liknande laglösa platser, men revolverskjutande i Londons förstäder, herr Siewer, är – hm! – alldeles för riskabelt.
Bill rullade över sin cigarrstump till den motsatta mungipan, men yttrade sig inte. Ögonblicket därpå kastade han stumpen i eldstaden och började leta i sina fickor efter en ny cigarr. Sir Harry sträckte fram sitt välfyllda cigarrfodral av gediget silver.
– Jag vill gå ändå längre, sade han, då Bill drog eld på en tändsticka, jag vill säga er att min övertygelse är att ni borde helt och hållet överge er plan, som enligt min enkla uppfattning är både okristlig och olaglig. Men, fortsatte han, om ni fortfarande hyser agg till honom…
– Det finns kvar, var lugn för det, försäkrade Bill med stark övertygelse.
– Nå, men vänta i så fall tills han har lämnat Brockley – det kan inte dröja så länge.
Sir Harry mätte rummet med nervösa steg.
– Förstår ni inte, min gode man, hur hela saken komprometterar mig? Det är allmänt bekant att jag tycker illa om hertigen – det var inte känt, innan den där fördömda fähunden startade sin tidning och nu vet också alla mänskor att det är jag, som introducerat er – ni förstår i vilken klämma jag skulle komma, om ni gjorde allvar av era planer. Det skulle heta att det är jag som ligger bakom alltsammans.

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22