YOU HAD ME AT HELLO

Nov 16th, 2014 | By | Category: Artikel, Recension

Omslag till You had me at helloAv Mhari McFarlane
You had me at Hello, 2013
Översatt av Lina Erkelius
Massolit Förlag, 2014
ISBN 978-91-87783-19-7, 404 sidor

Det här är ett slags kärlekskomedi med brittisk humor av det slag som brukar spelas på Oscars. Rachel är på väg att gifta sig med Rhys men så sätter de igång att gräla mitt under de tequiladränkta bröllopsförberedelserna och förlovningen försvinner all världens väg. Men så stöter hon på biblioteket ihop med ungdomsförälskelsen Ben som råkat flytta till hennes stad.

För den snygge Bens del återuppstår vänskapen med Rachel, men det får räcka med det. Han är ju gift. Rachel upplever saken helt annorlunda – det är ju kristallklart att de är menade för varandra.

Mhari McFarlaneHur denna mening hänger ihop får man veta när McFarlane berättar Ben och Rachel i både då- och nutid.

Båda tidsepokerna fylls med korthugget kvicka repliker, antingen de kommer från de båda huvudpersonerna eller från Rachels tjejkompisar och andra väl utmejslade bipersoner.  Man har roligt i dessa sällskap mest hela tiden.

Mhari McFarlane föddes i Skottland 1976 och påstår att hon ända sedan dess varit tvungen att förklara hur man uttalar hennes keltiska namn. Hon bor nu med make och katt i Nottingham där hon arbetade inom lokalpressen innan romanskrivandet och i viss mån bloggandet tog över hennes tillvaro.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22