VOODOOPAKTEN

May 21st, 2014 | By | Category: 2014-05 maj, Recension

Omslag till VoodoopaktenAv Ingrid Boström
Butterfly Med, 2014
ISBN 9789197948999, häftad, 294 sidor

Ingrid Boström strävar träget på. Det här är hennes femte kriminalroman. Det är då med stor glädje jag kan konstatera att hon har utvecklats till det bättre. Det känns att hon har lagt ner mer kraft på den här boken än de tidigare. Jag har väl inte alltid varit så vänlig i mina omdömen om Ingrids böcker, men nu förtjänar hon beröm.

Det är därmed inte sagt att detta är en fulländad bok, därtill finns det mycket att förbättra. Författarens behöver fundera på och förbättra sina gestaltningar. Låta läsaren bedöma själv istället för att skriva dem på näsan. Ibland kan jag skönja en naiv ton i språket, även när det är allvarliga och seriösa ämnen som beskrivs.

Ingrid BoströmSidohistorierna har reducerats till ett lagom antal och tillfälligheternas spel är inte värre än att de platsar i en normal kriminalroman. Det är en stor skillnad mot de tidigare romanerna.

Ingrid Boström har byggt sin intrig på verkliga händelser. Det är människohandel och prostitution som är temat i boken. Unga flickor i Afrika genomgår en voodooritual i Benin City i Nigeria. De tvingas att prostituera sig i Sverige och tjäna in mycket pengar innan deras förbannelse bryts så att de kan återvända hem. Naturligtvis är det en återvändsgränd, och flickorna styrs med hot och våld. Deras tillvaro är långt ifrån mänsklig.

Ingrid Boström lyckas bra med att beskriva deras liv och kanske lite mindre bra med själva kriminalhistorien och polisutredningen. Men på det hela taget är detta en tänk- och läsvärd bok.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22