VIP-RUMMET

Aug 4th, 2014 | By | Category: 2014-08 aug, Recension

Omslag till VIP-rummetAv Jens Lapidus
Wahlström & Widstrand, 2014
ISBN 9789146225454, inb, 462 sidor

Vi har vant oss vid att Jens Lapidus skriver initierat om Stockholms undre värld och om stekarlivet på Stureplan. Hans böcker och dess filmatiseringar har nått långt över Sveriges gränser. Nu lämnar han delvis den världen. Detta är den första delen i en ny serie av advokaten som blev succéförfattare.

VIP-rummet har visserligen personer i sitt galleri som är grova brottslingar, främst företrädd av Teddy som just har muckat efter ett långvarigt fängelsestraff. Stekarvärlden företräds av ett gäng advokater från den fina byrån, bl a av Emelie som vill uppåt på karriärstegen.

Teddys och Emelies öden möts när advokatbyrån får företräda en klient som har blivit kidnappad. Teddy i form av expert på undre världen och Emelies som representant för advokatbyrån. Polisen får absolut inte blandas in.

När de gräver i Philip Schales liv, investeraren som blivit kidnappad, rör de upp mycket damm, mycket som inte tål dagens ljus.

Jens Lapidus har på många sätt lämnat sina tidigare ganska hårdkokta böcker. Han blandar nu in mycket mer av relationer och familjerelaterade problemberättelser. Teddys och Emelies liv är så olika att det känns som om de två så småningom måste bli ett par. På sätt och vis är detta Jens Lapidus meets Camilla Läckberg och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.

Det som var fräscht med författarens brottslingberättelser har nu drunknat i relationer och vardagsproblem, och det kanske inte är Jens Lapidus starkaste berättarsida. Men boken är förvisso spännande och intrigen är skickligt spunnen så Lapidusfansen får mer än väl sitt.

NISSE SCHERMAN

Jens Lapidus

Jens Lapidus. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22