VINGKLIPPT

May 7th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Vingklippt

Av Annika Alm
AndersonPocket 2008

Här har vi ytterligare en orginalpocket. Det blir allt vanligare och vanligare. Till en mycket överkomlig penning kan man få en nyskriven bok, och i detta fall också av mycket god kvalitet. AndersonPocket är ett förlag som satsar på att böcker ska vara tillgängliga och billiga. Inget krångel. De ska finnas i bokhandeln, i mataffären, på bensinmacken, på nätet.

Annika Alm debuterar med Vingklippt. Och hon gör det bra. Vi får följa ett par barnfamiljer i en Stockholmsförort såväl som Ingelas problem med tonårsdottern Katja. Ingela är kriminalinspektören som gjort en klassresa neråt till skillnad mot kollegorna på Kungsholmen. I juni kommer uppföljaren Ohyra på Bokförlaget Mormor. Om hon håller stilen ser jag mycket fram emot den.

Annika Alm

Författaren har ett för en debutant ovanligt driv i sin kriminalhistoria. Berättelsen blir mycket spännande och upplösningen är både skrämmande och ganska oväntad. Man blir engagerad av huvudpersonen, polisen, eftersom det är en person som man skulle kunna möta var som helst, vilken dag som helst, med samma problem som de flesta av oss. På senare år har Annika arbetat som socionom, främst med problemungdomar och vuxna missbrukare och det märks i beskrivningarna av förortsfamiljerna.

Utan att vara speciellt märkvärdig eller nyskapande lovar denna bok ut ett spännande framtida författarskap. Jag väntar med spänning på Ohyra.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22