VILA I VATTEN

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Willy Josefsson
Bra Böcker 1998

En bättre turistguide över Bjärebygden är svårt att tänka sig. Det finns inte många gatstenar och vägkanter, trafikljus och gatlyktor författaren missat i trakterna kring Hallandsåsen. Det är tydligt att Josefsson älskar sin hembygd – men han har det svårare med människorna som befolkar den. De beskrivs efter hur författaren värderar deras ställning i samhället. PR-damen vid bygget av Öresundsbron tycker han inte om och därför blir hon ond, en kvinnlig polis blir mer beskriven som kvinna än som polis och den som ägnar sig åt miljö är mest rastlöst högljudd.
Intrigen? Ja, eftersom Josefsson hittar så bra i trakten är han som klippt och skuren att forsla sina döda i olika riktningar genom landskapet. Sedan är det detta med att bovarna aldrig är samma bovar. De är riktigt duktiga på att byta skepnad. Det är Josefssons driv i berättandet som gör att man orkar igenom boken. Den som så älskar vad han berättar om skall inte häcklas alltför mycket.

KARL HJELM

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22