VIKTEN AV GENER

Sep 21st, 2011 | By | Category: 2011-9 sep, Recension

Omslag till Vikten av generAv Karin Bojs och Anna Bratt
Natur & Kultur 2011
ISBN 9789127131071, inb, 176 sid

Detta är en populärvetenskaplig bok om hur våra gener påverkar vår vikt. Tillsammans har de båda DN-journalisterna skrivit en väldigt bra bok om gener. Även om det är flera intressanta teman som de tar upp i boken, till exempel rasbiologi, blir det utvikningar bort från det jag uppfattat som bokens huvudtema vikt.

Vikten av gener är smart skriven och Annas kapitel om sina egna bantningar kastar in oss i boken som går från det indivuduella till det vetenskapliga. Det är rappt skrivet och humoristiskt och som läsare fastnar jag direkt på kroken.

I boken får vi kunskap om gener, motionstips, länkar till företag som säljer gentester (om vi har råd för det är inte billigt) så att vi själva kan upptäcka om vi ska banta genom att dra ner på fett eller kolhydrater och enkla recept. Allt för att vi ska tackla våra extra kilon på ett mer vetenskapligt sätt.

Det var lärorikt läsande och boken är lättläst och nu ska jag aldrig mer ens tänka tanken att mitt sätt att äta är bättre än makens – vi har nog helt enkelt bara olika gener.

LOTTA MAGNUSSON

Karin Bojs

Karin Bojs

Anna Bratt

Anna Bratt

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22