VICTIMS

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-3, Recension

By Robert Richardson
Gollancz 1997

Sommaren 1990 upptäcker polisen ett fruktansvärt brott i en liten isolerad by. En hel familj har utraderats på bestialiskt sätt. Alla är skjutna – mördade. Av vem?

Brottet förblir olöst. Brottslingarna hittas inte. För vem skulle väl kunna misstänka två väl skolade unga man som växt upp i fina familjer för detta hemska brott? Ingen. Sex år senare kommer en av dem tillbaka till brottsplatsen. Han gör det av för att han känner sig skyldig och måste återvända dit. Märkligt nog, eller kanske inte alls märkligt, blir han accepterad av byborna som en vänlig och stillsam sommargäst. En av byns fruar, som har ett dåligt äktenskap, finner sig plötsligt attraherad av denne mycket trevlige man. Författaren, som varit ordförande i Crime Writers i England, har här skrivit en mycket förtätad och skickligt sammansatt detektivroman med många bottnar. Mycket läsvärd.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22