VENA AMORIS

Jun 20th, 2022 | By | Category: 2022-06 juni, Recension

Omslag till Vena amorisAv Björn Hellberg
Lind & Co, 2022
ISBN 978-91-8018-413-7, inbunden, 286 sidor

Om jag räknat rätt är detta den 26:e boken om polisen Sten Wall i Staden som (erkänner författaren) har stora likheter med hans hemstad Laholm). Jag har läst ett antal av dem, men inte de från senaste åren så jag kände mig manad att återknyta bekantskapen.

Jag kände igen mig. Största förändringen är Sten Walls oro för nalkande pensionering, han har svårt att se sig utan arbete (till skillnad från jämnårige rättsläkaren som ivrigt ser fram mot friheten).

Lika välskrivet som jag minns, en lätt humor där den passar och en samling personer som känns verkliga (utom möjligen mördaren).

Polisen kallas till ett par mord på kvinnor, först bedövade med slag och sedan dödade genom att de fått en plastpåse över huvudet, och poliserna hoppas att de varit så medvetslösa att de inte förstått vad som  hände.

Dessutom ett par tecken och två ord på papper: Vena amoris. Jag är visserligen latinkunnig och förstår betydelsen, men absolut inte innebörden. Den nyfikne kan googla eller läsa boken (det senare rekommenderas).

Björn Hellberg har en trogen läsekrets. Den bör inte bli besviken på den här berättelsen.

LEIF-RUNE STRANDELL

Björn Hellberg

Björn Hellberg. Foto Mats Andersson

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22