VARG BLAND SKUGGOR

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

av Marcia Muller
Wolf in the Shadows 1993
Översatt av Rebecca Alsberg
Wahlström & Widstrand 1994

Detta är den första Sharon McCone-deckare jag läst och jag måste erkänna att den ger mersmak. Marcia Mullers man heter Bill Pronzini. Honom har jag läst flera deckare av, så hon har intrigmakeri i huset och flera kritiker har påstått att hon inspirerat både Sue Grafton och Sarah Paretsky. Själv skriver hon alltså om hårdkokta och humoristiska privatdeckaren Sharon McCone, som håller till i den högre divisionen. Här hamnar hon i ett mycket spännande äventyr, till stor del utspelad i Mexiko, dit en kidnappad chef för ett biotekniskt företag förts. Samtidigt försvinner hennes älskare. Kan han vara inblandad i den skumma halvan? Men det handlar också om miljöproblem och djurskydd, eftersom bioteknikföretaget framställer ett motmedel mot HIV som innehåller delfinbrosk.

Muller skriver rappt och med stor humor. Sharon McCone är en av de bästa kvinnliga privatdeckare jag kommit i kontakt med.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22