VARELSERNA – Emmas Bok

Apr 6th, 2014 | By | Category: 2014-04 apr, Recension

Omslag till Varelserna - Emmas bokAv Magnus Nordin
Illustratör Lars Gabel
Berghs Förlag 2014
ISBN 978-91-502-2045-2

I Magnus Nordins andra bok i zombieserien Varelserna får vi läsa Emmas del. Historien tar vid där den första slutade (Elias bok) och vi får följa Emma och Sebbe. I slutet av första boken var de fast vid hamnen efter att en hord av zombies attackerat och kommit med fartyget som alla trodde skulle vara deras räddning. Alla där dog utom Emma och Sebbe. Nu får vi följa deras väg för att hitta skydd och mat, samt hur Emma ska lyckas hitta sin bror Elias.

Även detta är en väldigt bra zombiebok för unga. Oerhört spännande, otäck och ärlig. Historien är ganska brutal, vilket gör att den sticker ut och känns unik. Tillsammans med detta finns en fin sympati för Emma och hennes kärlek för sin bror Elias och även vänskapen som uppstår mellan Emma och Sebbe. Lars Gabels illustrationer kompletterar historien väldigt väl och bidrar verkligen till den otäcka känsla som karaktärerna i boken får leva med i sin vardag. Bilderna gör boken väldigt filmisk och det blir lätt att leva sig in i den. Det ska bli spännande att se hur det går för Emma och Sebbe och resten av alla kvarlevande på zombiedrabbade Gotland!

PAULINA LOUTCHKO

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22