UTVALD Hackerserien del 1 

May 25th, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Recension

Omslag till UtvaldAv Meredith Wild
Hardwired, 2013
Översatt av Helen Ljungmark
Bookmark Förlag, 2016
ISBN 978-91-88171-28-3, 271 sidor

Erica Hathaway är fast besluten att lägga sitt svåra förflutna bakom sig. Hon har tidigt lärt sig att klara sig själv så när hon får sin universitetsexamen och bästa väninnan lämnar Boston för sin egen karriär stannar Erica i sin studentbostad och kämpar för att få lönsamhet i sin on-line-butik.

För det krävs finansiärer men när hon äntligen hittar en visar han sig vara en arrogant typ som tyvärr är väldigt snygg och väldigt rik – och som inte tycks bry sig det minsta om hennes presentation av affärsförslaget.  Irriterad över att han kräver delägarskap tackar hon nej till Blake Landons förslag.

Men miljardären och misstänkte hackaren Blake ger sig förstås inte utan använder stålar, som han tjänat på mjukvara till datorer, för att köpa en lägenhet åt henne – i en kåk han redan äger. Erica blir rasande på honom, mer än hon redan är, men känner samtidigt av hans sexuella dragningkraft.

Meredith WildJust precis. Det är en sån bok det är. En i den uppsjö av ”nyansböcker” som dykt upp efter publiceringen av Femtio nyanser av honom (Fifty shades of Grey) av E. L. James. Som sådan är den inte alls dum. Blake har en dominant sida men Erica är inte så undergiven som hjältinnorna i många av konkurrenternas romaner. Kanske är det en spoiler att berätta att han förändras, men samtidigt är det en av de detaljer som gör att jag ger boken några extra pluspoäng.

Meredith Wild självpublicerade denna erotiska romance-roman, sålde som attan och hamnade på ett stort förlag. Det verkar som om det finns självbiografiska inslag i Utvald. Hon driver själv en nätbutik med framgång, men där verkar likheterna ta slut. Enligt uppgift är hon tekniknörd som gillar whisky och, tro det eller ej, lever ett lyckat familjeliv.

LENA JEPPSSON

 

 

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22