UNG BRÅNAD

Feb 17th, 2010 | By | Category: 2010-1, Recension

Omslag till Ung brånadTexter om kärlek av sju medlemmar i Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord, red Lennart Högman.
Författarsällskapet 2009

Det nordstockholmska författarsällskapet ger ut årsböcker med bidrag av medlemmarna.  2009 års utgåva har kärlek som tema och som målgrupp ungdomar. Den ska spridas som klassuppsättningar till gymnasier med hjälp av bidrag från styrelsen för Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Det är mest korta berättelser, noveller, men också tre dikter av Peter Curman. Författarna är namnkunniga: Kjell E Genberg, Lennart Högman, Sven Olov Karlsson, Kurt Salomonson, Elisabeth Lindfors och Sven Wernström.  Vad jag har förstått så är det blandat äldre och nyare texter.

Om förhoppningen är att boken ska stimulera till vidare läsning bör det fungera. Kärlek – och sex – är ju lockande ämnen för målgruppen, men kärlek (och sex) är ju intressanta också i högre åldrar. Jag hade alltså en givande stund under läsningen.

Sällskapet har en egen webbplats: www.skonlitterara.se

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22