UNDER YTAN

Dec 2nd, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till Under ytanAv Cecilia Sahlström
Bokfabriken, 2020
ISBN 9789178350254, inbunden, 352 sidor

Det här är författarens femte bok om polisen Sara Vallén och den andra i år. Del sex kommer redan i mars nästa år. Raskt marscherat måste man säga. Kanske skulle hon hejda sig lite och ge böckerna lite mer bearbetning.

Intrigen är fylld av schabloner och klichéer. Här finns naturligtvis den oförstående och nästan korkade chefen. Här finns de oärliga poliserna. Märkligt kan man tycka, eftersom författaren själv har en historia inom det yrket. Poliserna har också för kriminalromaner av idag sedvanliga relationsproblem.

Två poliser omkommer i vad som till en början ser ut som en bilolycka. Men det finns skotthål i bilen. Blev de avrättade? Sara Vallén och hennes gäng får ett svårt fall att lösa. De får en ny polis till gruppen som absolut inte smälter in. Han verkar också ha en gammal kontrovers med en av de kvinnliga poliserna i gruppen.

Intrigen är inte ologisk men blir lite rörig när författaren skriver i lätt halvkvädna ordalag. Spänningen byggs upp inför avslutningen som är väl balanserad spänningsmässigt. Det lämnas öppningar för den fortsatta utgivningen.

Och varför inte. Sara Vallén är intressant poliskaraktär. Hon kommer med all säkerhet härja bland svenska kriminalromaner ett tag framöver.

NISSE SCHERMAN

Cecilia Sahlström

Cecilia Sahlström. Foto Bengt Alm

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22