TY RIKET ÄR MITT

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Henrik Fock
Bonniers 2001

Ett flertal av huvudpersonerna i denna mycket spännande och skickliga thriller är gamla studentkamrater och är i inledningsskedet samlade för ett 35-årsjubileum. Det visar sig att flera av dem har nått höga poster i det svenska samhället, poster som ger dem makt, stor makt. Genom att hålla ihop och hjälpa varandra kan de ibland göra sig förtjänster.

Här gäller det enormt stora pengar som ska satsas på ett internationellt projekt varför det i första hand är av intresse att projektet går till rätt företag. Det hela står under den svenska regeringens överinseende. I slutändan kommer en röstning att ske och då gäller det att ha majoritet. Den majoriteten tänker dessa skrupelfria män skaffa sig på oärligt sätt genom att utöva utpressning på två av de tolv röstande.

Övriga huvudpersoner är journalisten Fredrik Ahlgren och den unga kvinnan Edith, dotter till en av utpressningsoffren. Tyvärr tar polisen ganska lätt på det som dessa bägge personer råkar få reda på och därför beslutar de att göra egna undersökningar.

Samtidigt har polisen ett antal olösta mordfall att lösa. Det är en seriemördare som under ganska ruskiga förhållanden mördar sina kvinnliga offer.

Här har vi en författare som verkligen kan berätta en spännande historia. Det är en debut och jag ser med spänning fram mot nästa thriller från Henrik Focks vassa och skickliga penna

EVA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22