TVÅHUNDRASJUTTIO SEKUNDER

Nov 1st, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Recension

Omslag till Tvåhundrasjuttio sekunderAv Kajsa Franchell [Wallmark]
Bokförlaget Mormor, 2015
ISBN 978-91-85841-78-3, 236 sidor

När Isabel, som sedan ett decennium bor tillsammans med den äldre, världsvane trygge men alltmer dominerande George, något motvilligt rest med honom till Mallorca, funderar hon på om hon verkligen alltid måste ge med sig. Tvåveckorsresan blir inledningen till en känslomässig karusell där alla parter i kammarspelet utsätts för psykologisk påfrestning som känns desto starkare i en miljö där det inte händer så mycket.

Av Kajsa FranchellDet Franchell skrivit är en stillsam thriller (om ett sådant begrepp finns) där de två huvudpersonernas relationer sinsemellan och tillsammans med nyvunna bekanta visar att den gamla invanda tillvaron måste förändras. En man vid poolen visar intresse för Isabel och det väcker något inom henne som hon trodde var undanstoppat och dolt. Det som sedan sker händer allt snabbare.

Franchells stil är flytande och lättläst, likt ett flöde som emellanåt är lugnt på gränsen till stillastående för att förändras till en porlande vårbäck fast allt utspelas i september.

Språket är drivet, så pass avancerat att jag blev förvånad av att kunna konstatera att Tvåhundrasjuttio sekunder är författarens debut.

Kajsa Franchell arbetar som konsult med personlig utveckling, organisationsutveckling och coaching. Hon har varit bosatt i Paris men bor nu på Lidingö utanför Stockholm.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22