TUSENBRÖDERNA

Aug 24th, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Recension

Omslag till TusenbrödernaAv Björn Sandström
Tre Böcker 2011
ISBN 9789170297038, inbunden, 320 sidor

Björn Sandström skriver thrillers. Om det kalla kriget i våra dagar. Hotet kommer oftast från öst. Det är inte utan att man känner igen temat från det otal spionromaner som skrevs för några tiotal år sedan.

Den ryska maffians värste mördare Koljan dyker upp igen. Han har figurerat i en tidigare roman av Sandström. Koljan representerar Det Tusenåriga Brödraskapet med rötter i Sovjetkommunism och nazism. De försöker ta över Sverige genom att nästla sig in i det sociala nätverket. Till att börja med är det äldrevården som de riktar in sig på.

Björn SandströmIntrigen är med andra ord mycket fantasifull och det blir emellanåt tämligen spännande. Men boken blir ändå väldigt kverulerande. Ett kverulerande främst över Sveriges militära nedrustning och över förfallet inom äldrevården. Flera andra saker får sin släng av sleven, stora som små, t ex dubbdäcksförbudet på Hornsgatan i Stockholm.

Samhällskritiken och klagandet tar tyvärr över själva intrigen och blir det som känns som bokens huvudändamål. Synd!!!

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22