TUNNELN

Aug 31st, 2012 | By | Category: 2012-08 aug, Recension

Omslag till TunnelnAv Åke Danielsson
Idus förlag 2011
ISBN 9789187001024, häftad, 291 sidor

Jag har tidigare skrivit ett omdöme om Åke Danielssons Missionen och tyckte att den var hygglig, främst för att den lyfte upp de neurosedynskadades problem. Danielsson har emellertid utgivit två böcker under 2011 och den första är Tunneln.

Den innehåller inte ett sådant ämne som Missionen och har därför inte samma kvaliteter. Tvärtom, det är en ganska tjatig historia om en tämligen misslyckad individ som tycks göra vad som helst för att tjäna lite pengar. Boken handlar egentligen inte om så mycket, men författaren tar ut svängarna i sina beskrivningar så till den milda grad att det blir ganska tjatigt.

Åke DanielssonFred startar en firma som utvecklas till ett litet imperium som så småningom faller. Då begår han ett brott tillsammans med ett par kumpaner. Han får ihop lite pengar och rymmer utomlands. Han köper ett nytt företag, han jagas av torpeder, men handlingen går ändå i stå. Författarens eviga resonerande om allt mellan himmel och jord blir på det hela taget ganska enerverande.

En grundhistoria med kvalitet finns det i botten främst för den listiga rififikupp som Fred och hans vänner utför. Men boken hade mått bättre av en mer koncentrerad framställning och lite mer krut på händelser som har betydelse för berättelsen.

NISSE SCHERMAN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22