TRASDOCKORNA

Jul 1st, 2014 | By | Category: 2014-07 juli, Recension

Omslag till TrasdockornaAv Mats Ahlstedt
Hoi, 2014
ISBN 9789175579306

Den nyligen pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck flyttar tillfälligt till Hisingen i Göteborg för att vikariera på Skogomeanstalten under sommaren. Vid ett samtal med en intern får han ett papper med två namn samt några initialer. Kort därefter dör internen hastigt och oförklarligt.

Samtidigt inträffar ett bestialiskt mord på en ung flicka på Liseberg, Göteborgs populära nöjespark. Flickan är förmodligen en illegal invandrare.

Brobeck har flyttat till ett annex till en gård. Ägarna beter sig något underligt och Brobeck får så småningom veta att deras dotter Madeleine har det svårt i livet. Knark och prostitution. Deras dotterdotter som tidigare bott i det annex som Brobeck hyr, har brådstörtat gett sig av hemifrån utan att lämna spår efter sig

Mats AhlstedtAhlstedts poliser Sören Högström och Fatima Wallinder från länskriminalen i Göteborg får med stor hjälp av Brobeck möjlighet att lösa fallen som handlar om människohandel, övergrepp och sexslaveri.

Mats Ahlstedt är som journalist en driven skribent. Hans romaner är välskrivna och han gestalter sina personer så att de blir karaktärer. Han skriver korta kapitel och uppnår på så vis en intensitet som skapar den spänning som kännetecknar en god polisroman.

Jag är något fundersam över varför Ahlstedt inte kommit ut på de stora förlagen. Med deras marknadsföring hade han utan tvivel blivit en mycket bästsäljande författare av spänningsromaner. Just för att hans böcker har fler kvaliteter än de flesta andra populärskribenters alster. Framför allt hans ömsinthet och medkännnande med de stackars utsatta kvinnor som han skildrar.

LENNASRT HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22