TISDAGSKVINNORNA

Apr 23rd, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Recension

Omslag till TisdagskvinnornaAv Monika Peetz
Die Dienstagsfrauen 2010
Översättning Birgitta Wernbro-Augustsson
Liebel Litteraturförlag 2013
ISBN 9789198036176, danskt band, 296 sid

Tisdagskvinnorna är en roman som utspelar sig runt och kring en grupp kvinnor som träffas regelbundet för att dricka och äta. De lärde känna varandra på en kurs i franska och beslutade efter kursen att ses en tisdag varje månad. Kvinnorna är i åldersgruppen 30–50 år med mycket skilda bakgrunder.

Monika PeetzBerättelsen formerar sig kring Judith, vars man nyligen avlidit i en cancersjukdom. Han efterlämnar en dagbok med anteckningar från en oavslutad pilgrimsvandring. Judith vill, för att hedra mannens minne, genomföra en  pilgrimsvandring i hans spår. Efter mycket om och men påbörjar kvinnorna vandringen. Den blir upptakten till diverse förvecklingar och förändringar i kvinnornas liv. Berättelsens har ett visst underhållningsvärde, på en och samma gång osannolik och förutsebar, men är samtidigt ett ganska fånigt hopkok. Om nu författaren till äventyrs hade för avsikt att skildra moderna kvinnors liv, så är det i så fall med amerikanska TV-schabloner som förebild.

ULF MALMSTRÖM

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22