TIME TO HUNT

Dec 29th, 2008 | By | Category: 1999-1, Recension

By Stephen Hunt
Century 1998

Författaren har valt en passande titel eftersom boken verkligen handlar om jakt på högsta nivå. De två huvudpersonerna utgör eliten av snipers – prickskyttar i respektive länder. Bob Lee Swagger i USA:s marinkår samt ryssarnas egen ”Sniper King” kämpar mot varandra, först i Vietnam och därefter på Swaggers egen hemmaplan ett antal år senare.
Läsaren liksom Swagger undrar varför, eftersom det står klart att det inte enbart är en fråga om vem som är den bäste. Bakgrunden är djupare än så och går mycket långt bakåt i tiden. Swagger kommer så småningom underfund om att hans fru är inblandad i det hela. Han räds att också hon kan bli föremål för ryssarnas vendetta.
Allt började redan 1972 i Vietnam när Swaggers kamrat Fenn av misstag blev offer för The Sniper. Tjugofem år senare blir en av Swaggers vänner brutalt mördad av The Sniper.
Trots 467 sidor är detta en bok man inte kan lägga ifrån sig och jag ska försöka få tag i de övriga sex av Hunter jag inte läst.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22