TILLS DÖDEN SKILJER OSS ÅT

Apr 24th, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Recension

Tills döden skiljer oss åtAv Ingrid Elfberg
Kabusa böcker 2013
ISBN 978-91-7355-307-0, 343 sid

Om hennes debutroman skrev jag ”Gud som haver är en av de bästa spänningsromaner jag läst på länge.” Hennes nya bok Tills döden skiljer oss åt är ännu bättre, ännu säkrare i själva berättandet, ännu skarpare miljö- och persongestaltningar men framför allt en njutbar och säker språkbehandling som överträffar de flesta deckardrottningars och -kungars.

Erika är polis i Stockholm. Gift med en polis. Göran. En sadist. Som slår henne sönder och samman. Hennes anmälningar om mannen försvinner. När maken polisen åsamkat henne spräckta revben, brutet finger och en blåslagen kropp flyr hon till sin poliskollega i Göteborg och ett tillfälligt arbete inom göteborgspolisen.

Ingrid ElfbergRykten sprids om Erika iscensatta av maken polisen. Det dröjer inte länge innan Göran uppsöker gamla polispolare i Göteborg. Ännu fler rykten börjar spridas om henne bland kollegor och chefer.

Ingrid Elfberg skildrar dagens samhällsfenomen på sitt sätt utan sentimentalitet och överdrifter.  Det här är frågor som förekommer överallt. Att vissa grupper ständigt går fria är ingen nyhet. Att orättvisor sker är inte heller nytt. Men om det gäller att skildra de här orättfärdigheterna på ett litterärt och spännande sätt så har Elfberg lyckats.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22