TIDEN LÄKER ALLA SÅR

Jun 4th, 2018 | By | Category: 2018-06 juni, Recension

Omslag till Tiden läker alla sårAv Björn Persson
Ultima Esperanza Books, 2018
ISBN 978-91-88263-45-2, storpocket, 303 sidor

Trött, bitter och uppgiven, det är nästan varenda kotte i Tiden läker alla sår. Poliser och journalister tävlar om att svära åt och snacka skit om varandra. En hårdkokt historia om ett ministermord i fabriksmiljö i Norrland där kvinnoförakt och rädsla för främmande människor, dvs flyktingar, är ett genomgående tema.

Mördaren själv, en israel, fnyser åt ett Sverige som han kallar världens samvete:

”Så länge han kunde minnas hade politiker från den här jävla iskalla helvetet längst upp i norr lagt sig i allt och inget. Inget inom världens problematik hade varit för litet för att kommenteras eller fördömas av de här jävla pacifisterna i Sverige. De hade aldrig varit krig eller behöver kämpa för något på flera hundra år.

Ändå så visste de alltid bäst.

Om allting.”

Björn PerssonTrots den nattsvarta stämningen läser jag boken med viss behållning. Detta är inte min värld. Språk och tankesätt är så långt från min egen stil man kan komma. Ingen i boken litar på någon. Man svär, super och baktalar varandra sida upp och ner. Det blir nästan lite roligt.

Men hur bitter får man bli?

Författaren, Björn Person från Matfors, skriver i ett slutord att detta är hans sista kriminalroman. Tiden läker alla sår är hans fjärde:

”Inga större förlag (eller mindre för den delen) är intresserade av det jag skriver om, och utan reklamuppbackning så kommer jag förbli den lilla författaren som aldrig slog igenom.”

I framtiden vill Björn Persson hellre skriva om sin travhäst.

KERSTIN RAGAB

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22