TICK TACK

Nov 21st, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Recension

Omslag till Tick tackAv Leffe Grimwalker
Storytel Pocket, 2017 (som ljud- och E-bok 2016)
ISBN 9789188597069, pocket, 328 sidor

Storytel har givit ut några av sina mest populära originalljudböcker som pocket. Det är sympatiskt för oss som gillar att bläddra i pappersböcker.

Som ljudbok är detta en bok i tio avsnitt. Det har senare också kommit ytterligare tio avsnitt, vilket är tydligt att det skulle göra när man läser den här. Tydligare och mer markerad cliffhanger är svårt att finna efter bokens slut.

Nico, eller Niklas Svensson som han heter egentligen, är en fifflare. Han glider runt i undre världen som någon slags rådgivare till alla. Ingen har koll på vem han är, men ingen fruktar honom heller.

Leffe GrimwalkerHan får cancer och läkaren ger honom tio dagar kvar att leva. Nico satsar allt på ett kort. Han rör om i den undre värld som han känner så väl. Naturligtvis får han därmed många fiender. Alla är efter honom, från båda sidor av lagen.

Han försonas med sin dotter och försöker under sina sista dagar i livet uppfylla hennes bucket-list. Det är en uppgift som kräver en hel del av honom. Dottern är mer vild än tam, vilket försätter Nico i en del dråpliga situationer.

Samtidigt som det är en halsbrytande thriller så finns här många humoristiska inslag. Nico är en komisk cyniker. Han ser på omvärlden och är snar att kommentera på ett träffsäkert sätt. Samtidigt är han streetsmart och drar sig inte från att använda våld, vilket han är nästan känslokallt bra på.

Det blir ändå lite för mycket av det goda understundom. När våld och jakt övergår närmast till fars tappar den lilla trovärdighet som fanns fart. Det blir lite tjatigt, vilket går ut över viljan att läsa fortsättningen.

Det goda humöret och samspelet mellan far och dotter bär boken framåt och de gör mig kanske ändå lite sugen på del två.

NISSE SCHERMAN

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22