THE LONG SHOT

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-1, Recension

by Stephen Leather
Hodder & Stoughton 1994

Har du läst ”Kinesen” av denne förfallare vet du vilken kapacitet han har. Denna andra bok om ett planerat attentat – visar att han har en mästares handlag. Själva planen är mycket komplicerad och målet så väl skyddat att förövarna tvingas till generalrepetition i Arizonaöknen. Det man inte tagit med i beräkningen är att ett litet passagerarplan skulle flyga över området och att en pojke videofilmat alltsammans.

Planet skjuts ner, men videobandet räddas och hamnar hos FBI-mannen Cole Howard, som fattar att något stort är på gång. Han vet inte vad, bara att någon av världens bästa långdistansskyttar är inblandad.

En f.d. SAS-sergeant, Mike Kramer, knyts till problemlösarna. Några år tidigare blev han brutalt torterad av IRA och ser nu en chans till revansch. Att en av männen bakom attentatet heter Carlos, alias ”The Jackal”, gör inte thrillern mindre intressant – fast Carlos greps och fördes Frankrike i mitten av augusti 1994. Rekommenderas varmt.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22