THE DEVIL’S EDGE

Jul 7th, 2011 | By | Category: 2011-7 juli, Recension

Omslag till The Devil's EdgeAv Stephen Booth
Sphere 2011
ISBN 9781847444806

Som i tidigare böcker av Booth spelar naturen en viktig roll. Bokens titel anspelar på en brant klippa, populär bland klättrare, som reser sig alldeles intill den by, Riddings; där huvud-handlingen utspelas.
Trakten hemsöks av inbrottstjuvar som kallas ”The Savages”. När en familj i Riddings drabbas, frun mördas och mannen slås medvetslös, är den första tanken att detta är ett iraden av inbrott som gått snett.

Ben Cooper har stigit i graderna, är nu ”Detective Sergeant” och får ansvar för utredningen. Han blir övertygad om att detta brott har en lokal bakgrund och inte går att knyta till de övriga, men han har inga konkreta bevis för sin uppfattning. Polisen förhör byinvånarna och Ben blir alltmer övertygad att de döljer viktiga fakta.

Stephen BoothHandlingen lunkar på, polisen pusslar, ställer uttalanden mot varandra, får fram fakta genom träget letande på nätet.

Så tar det fart. Bens bror Matt skjuter mot och skadar ett mar män, till synes obeväpnade, som dyker upp på hans gård en natt. Ben släpps inte in i den utredningen, utan Diane Fry får ta hand om den. Han kontaktar henne och för fram några idéer han har.

Samtidigt lossnar det i mordfallet.  Klippan spelar en roll in i det sista.

Booth har förmågan att låta naturen, miljön, spela en viktig roll. Hans personer är formade av sin miljö; jämför Ben Cooper och Diane Fry! Den ena formad av landsbygden, den andra av staden.

En klart läsvärd bok!

BENGT HEURLIN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22