TERROR I GUDS NAMN

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Recension

Av Lindy Lindh
Eget förlag 2001

Detta är en thriller i många avseenden och som sådan verkligt fruktansvärd. Den handlar om människor som drabbas av den hysteri som hör ihop med de sekter som sedan ett antal år härjar i det “trygga” Sverige.

Kristna fundamentalister i form av Livets Ord, Christian Science eller som i den här boken Kristi Dolkar, utgör ett hot mot normal samhällsbildning genom att hjärntvätta människor, företrädesvis unga, omogna och lättpåverkade sådana.

Blandar man sedan in moraliska värderingar om var livet egentligen börjar och om och när abort får utföras är man ute på hal is. Sverige har sedan länge varit mycket liberalt vad gäller kvinnans rätt att få abort.

Debutanten Lindy Lindh vet mycket om dessa fundamentalister och vad de är kapabla att göra. Hans bok är mycket spännande, rolig, satirisk, kritisk samt inte minst ironisk. Det är en deckare som faktiskt borde kunna tjäna som lärobok i skolorna om hur man kan undvika dessa organisationer som är mästare på att nästla sig in överallt.

Huvudpersoner är journalisten Lena Blom och hennes kompis Micke Molle. De kan inte förstå varför Lenas väninna begick självmord. Inget stämmer.

– Hon skulle aldrig begå självmord, säger Lena tvärsäkert. Hon hade ju bara råkat hamna lite snett i livet.

Så småningom går det upp för Lena och Micke att de kommit något fruktansvärt farligt på spåret.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22