TA INGEN SKIT, ANN-BRITT

Jul 18th, 2020 | By | Category: 2020-07 juli, Recension

Omslag till Ta ingen skit Ann-BrittAv Christina Larsson
Bokfabriken, 2020
ISBN 978-91-7835-409-2, inbunden, 314 sidor

Christina Larsson har hoppat mellan genrer, romaner, deckare, feelgood. Detta är det senare, och som i praktiken alla sådana börjar det riktigt illa och blir sedan värre. Ann-Britt, handläggare på Försäkringskassan, förtryckt fru och mamma till vuxna barn som låter henne fixa allt de inte orkar med eller vill, och maken som blir allt mer borta från hemmet.

Christina LarssonDet dröjer nästan till mitten av boken innan det börjar bli bättre, och naturligtvis är slutet perfekt. Hämnd, inte alltid så snäll, men också nya vänner, ny kärlek och upprättelse på jobbet.

Jobbet är ju på Försäkringskassan och jag vet inte om författaren har bra koll på läget där, men omorganisationer är det ju. Om Ann-Britts lösning skulle godtas i verkligheten vet jag inte, men som alltid när någon snäll och hjälpsam trampas på är det skönt och upplyftande att se och läsa om hur bra allt kan bli, om man inte tar skit längre.

Lättläst, roande, och inte så djuplodande.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22