SYSTRARNA PÅ KRETA

Oct 12th, 2020 | By | Category: 2020-10 okt, Recension

Omslag till Systrarna på KretaAv Anna-Maria Ekblad
Hoi Förlag, 2020
ISBN 978-91-7697-246-5, 262 sidor

Anna-Maria Ekblad bor i Stockholm och har ett långt förflutet som reseledare i Grekland, Turkiet och Egypten. Efter 25 år lämnade hon resebranschen och arbetar idag med personalfrågor på ett utbildningsföretag. Bokidén föddes på en skrivresa i Italien. Systrarna på Kreta är en omarbetad version av Olyckssystrar (2018) som gavs ut på Visto förlag.

Handlingen utspelas på Kreta. Det är Anna Lindbloms första säsong som reseledare på Kreta. Hon trivs redan med miljön och arbetskamrater och allt känns nytt och spännande. Redan en dag efter att nya charterresenärer anlänt hittas en hotellgäst död i sin lägenhet. Det mesta tyder på självmord även om det finns oklarheter kring dödsfallet. Snart dör ytterligare en person på samma sätt. Är det verkligen självmord?

Polischefen och hotellet vill lägga locket på för att inte skrämma bort turisterna. Men Anna tycker att alltför mycket pekar på mord och hon börjar på egen hand att undersöka vad som har hänt. Hon finner en urgammal organisation, olyckssystrar, som skipar rättvisa med egna metoder.

Anna-Maria Ekblad har skrivit en riktigt bra deckare som sin debutbok. Den har en intressant intrig och ett lättläst språk med bra driv genom hela boken. Hennes erfarenheter som reseledare kommer väl till pass när det gäller att beskriva charterlivet. Boken är riktigt underhållande och jag ser fram emot att läsa mer om Anna Lindbloms öden och äventyr i chartervärlden.

LARS-ERIK HOLM

Anna-Maria Ekblad

Anna-Maria Ekblad. Foto Aneta Wolf

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22