SYNDOFFER

Jan 10th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till SyndofferAv Jeanette Bergenstav
Norstedts, 2021
ISBN 9789113117003, inbunden, 454 sidor

Detta är ytterligare en av 2021 års mycket välskrivande debutanter. Jeanette Bergenstav bor utanför Göteborg och har tidigare jobbat som kriminalreporter. Erfarenheterna från både ort och yrkesliv tar hon med sig in i denna debutroman. För vuxna, ska sägas. Hon har tidigare bl.a. skrivit barn- och ungdomsdeckare.

Huvudpersonen, som lovar att återkomma i fler böcker, heter Jennifer Sundin och är frilansjournalist. Hon har svårt att få livspusslet att gå ihop, både ekonomiskt och på det privata planet. När hon ska göra ett rutinreportage från en skola hamnar hon bokstavligen mitt i ett morddrama. Hon hittar bildläraren och rektorn våldsamt avrättade.

Det blir startskottet på en ”privatutredning”. Jennifer är envis och vill dels komma vidare i sin journalistkarriär, dels få fram sanningen om dådet. Författaren varvar skickligt kriminalhistorien med huvudpersonens privatliv. Hennes kamp för att få umgås med båda sina barn engagerar läsaren. Båda dessa beståndsdelar är lika viktiga för boken och absolut lika spännande.

Märks det då att detta är en debut, Jo, nog kan man önska sig en mer sammanhållen intrig och kanske också lite djupare gestaltningar.

I den benhårda konkurrensen bland 2021 års nya deckarförfattare sticker ändå Jeanette Bergenstav ut som en av de bästa. Jag ser mycket fram emot fortsättningen på denna serie.

NISSE SCHERMAN

Jeanette Bergenstav

Jeanette Bergenstav. Foto Soren Håkanlind

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22