SYNDABOCKEN

Jun 15th, 2018 | By | Category: 2018-06 juni, Recension

Omslag till SyndabockenAv Sofie Sarenbrant
Bookmark förlag, 2018
ISBN 978-91-88545-57-2, inbunden, 377 sidor

Först måste jag erkänna att jag inte läst något av Sofie Sarenbrant tidigare, och då är detta ändå hennes nionde bok, och den sjätte med hennes polishuvudperson.. Läsaren förstår snabbt att man saknar en del information om tidigare relationer som påverkar situationen nu. (Och i slutet finns ledtrådar till att det kan bli nya förvecklingar i nästa bok.)

Sofie SarenbrantHandlingen i denna är en inbrottsvåg i de fina delarna av Bromma, Smedslätten, Nockeby etc. Sofies huvudperson Emma Sköld bor i systerns villa med dotter och sambo, som friar — och får nej, vilket påverkar hela privatlivet och utredningen. Grannhuset har utsatts för inbrott, och sonen, som var ensam hemma, har mördats. Och det blir fler dödsfall.

Vi får också läsa delar ur en dagbok av en flicka, från barndomen till vuxenåldern. Vi får också följa en ung byggjobbare och inbrottstjuv, och både vad Emma och hennes friare Nyllet tänker och gör, plus systern som befinner sig i Spanien.

Det är en intrikat historia med flera sidospår, och en hel del fokus på Emmas såriga relationer till Nyllet, dottern, systern och föräldrarna.

Det går undan i berättelsen, uppdelad dag för dag i utredningen och med många korta kapitel. Språket är effektivt men lite platt, intrigen är det väsentliga. Känslolivet beskrivs mer än gestaltas.

En inte oväsentlig del i historien är flödet av kommentarer och åsikter i den facebookgrupp som grannarna i villaområdet har.

Jag tror att de som redan följt Emma Skölds polisiära och privata liv måste läsa denna också.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22