SWEETHEART

Apr 28th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Sweetheart

Av Chelsea Cain
Sweetheart 2008
Översatt av Jan Malmsjö
Forum 2009

Efter sin framgång (fyra veckor på New York Times bestsellerlista) i USA med boken  Heartsick återkommer Chelsea Cain med uppföljaren Sweetheart där lättknarkande kriminalpolisen Archie Sheridan i Portland, Oregon fortsätter sin jakt på seriemördaren Gretchen Lowell. Med blandade känslor – här dyker det gamla Stockholmssyndromet upp – eftersom Gretchen faktiskt räddat hans liv efter att ha hållit honom fången i tolv dygn och sedan överlämnat sig själv till polisen. Men hon lyckas rymma under en förflyttning och sen är det klippt igen: en ung kvinna hittas mördad i Forest Park i Portland, på samma plats där man fann mörderskans första offer, ett fall som också var Archies första. Är det rymmerskan Gretchen eller någon annan som ligger bakom?

Förutom polismannen och hans byten finns ytterligare en huvudperson, den snudd på överambitiösa unga journalisten Susan Ward. Hon lyckas leta fram den dödas identitet men Archie är ambivalent eftersom han är fixerad vid Lowell och tror sig veta att han är den ende som kan fånga henne.

Chelsea Cain

Parallellintrigerna i Sweetheart är skickligt sammanvävda och man fäster sig vid de två verkliga huvudpersonernas – Archie och Gretchens – erotiskt laddade ”förhållande”.

Författaren bor med man och barn i det Portland som fungerar som miljö i de två romanerna som skall följas av en tredje. Innan hon började skriva thrillers arbetade hon som creative director på en reklambyrå.

KARL HJELM

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22