SWEET LOLITA

Aug 1st, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till Sweet LolitaAv Kicki Sehlstedt
Piratförlaget, 2018
ISBN 9789164205643, inbunden, 431 sidor

Det har kommit ganska många böcker de senaste två åren som behandlar sexuella övergrepp på unga flickor. Kicki Sehlstedt sällar sig till den raden. Matilda och Amanda som är i de tidiga tonåren tjänar pengar genom att visa sig nakna på Internet. De söker upp äldre män som vill betala för att se dem. De lever ett ickeliv med mycket alkohol och droger. Familj och skola är inget som de bryr sig om.

När de försöker tjäna mer pengar måste de träffa sina ”kunder”. Det för naturligtvis med sig risker som det så småningom blir svårt för dem att hantera.

En ung kvinna hittas död efter en bröllopsfest. Hennes syster, Aida Svantesson, är journalist och börjar gräva i saken. Hon får oväntad hjälp av kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Kajan är en fåfäng kvinna som lånat de flesta av sina drag från Leif G W Persson. Ett humoristiskt knep som är tämligen underhållande. De två fallen vävs samman på ett osannolikt sätt med slumpens hjälp.

Författaren lyckas tyvärr inte skildra hemskheterna med samma djup som t.ex. Caroline Engvall och Katarina Wennstam. Gestaltningarna av de ganska många huvudpersonerna brister och de känns inte som verkliga människor. Hela berättelsen blir på något sätt berättad utifrån utan att läsaren blir speciellt upprörd över vidrigheterna.

Aida och Kajan ska bli bokserie och de är ändå intressanta nog att bygga vidare på. Men då krävs det att vi får veta mer om dem på riktigt och att fallen de utreder känns genuina.

NISSE SCHERMAN

Kicki Sehlstedt

Kicki Sehlstedt. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22