SVENSKA KULTER Rollspelet

Nov 13th, 2014 | By | Category: 2014-11 nov, Recension

Omslag till Svenska kulter RollspeletAv Tomas Arfert och Anders Fager
Saga Games, 2014
ISBN 978-91-85626-12-0, 129 sidor

Anders FagerAnders Fager (bilden tv), specialist på sånt som skräms, skrev för en tid sedan böckerna Samlade Svenska kulter, Jag såg henne i dag i receptionen och En man av stil. Nu har han tillsammans med Tomas Arfert (bilden th) gjort om böckerna till en bok om rollspel som dessutom innehåller en nyskriven novell och en introduktion till hur spelandet går till.

Fager menar att människan numera tror sig veta det mesta om universum, vetenskapen har överlistat allt gammalt skrock. Men om människan har fel, då? Vi är inte ensamma, hävdar han i spelboken. Mitt ibland oss och långt bortom stjärnor och planeter finns förfärligt onda och oändligt gamla varelse som hatar människorna och inte vill något högre än att förgöra oss.

Tomas ArfertDen som spelar spelet blir en av de som uppenbarat sanningen och undgått att krossas av den. Det är kultisterna som i monsterskepnad kämpar för att överleva i ett ogästvänligt Sverige genom att tjäna de gamla gudarna på jorden.

En liten lustighet, kan man tycka, är att författarna som i spelet tar sådant avstånd från vetenskapen skänker en fjärdedel av vinsten på boken till hjärnforskning.

Spel av olika slag är populära lite överallt. På Facebooksidan Piruett hittade jag uppgifter om att spel som Drakar och demoner, Fria Ligan och Eon är de som fått flesta gilla-klick. Mest tycks det vara pojkar som trivs i rollspelsvärlden. Vad nu könsroller och gilla-klick kan betyda …

Fager har säkert koll på allt det där, han har ju ett förflutet som spelkonstruktör med faiblesse för skräck där han tydligen håller gamle H. P.Lovecraft mycket högt, troligtvis för att denne författare är lätt att plocka influenser ifrån.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22