SVENSKA KRIM & DECKARGUIDEN

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

Illustrerad prisguide med förteckning över deckare utgivna i Sverige
av Björn Nilsson & Tapio Kauppila (utgivare och förläggare)
Jeanette Söderman & Robert Palmblad (redaktörer)
Boksjuans Förlag 1995

Redan när undertecknad första gången gav ut ”’Deckare & Thrillers på svenska 1864-1973” (publicerades 1974) hade flera av den tidens samlare tryckt på att jag samtidigt skulle göra boken som en prisguide. Jag avstod, men fick ännu fler påtryckningar när min stora bibliograf ”Kriminallitteratur på svenska 1749-1985” (publicerad 1986) kom ut.

Därför kommer denna utsökt sammanställda katalog med säkerhet att fylla ett länge efterlängtat behov. Naturligtvis är inte alla böcker medtagna i förteckningen, som till mångas glädje också är smakfullt illustrerad – många gånger med omslag till rara volymer, som numera är mycket sällsynta. Köparna/samlarna är enligt författarna välkomna med bidrag till eventuellt kommande upplagor av denna guide, som jag personligen vill rekommendera på det varmaste. Priset är endast 65 kronor för 67 väl använda sidor.

Jag bör kanske tillägga att priserna nog ligger aningen för lågt i många fall. Men de raraste har en prisnivå som stämmer bra.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22