SVEDD

Jun 23rd, 2011 | By | Category: 2011-6 juni, Recension

Omslag till SveddAv Sandra Gustafsson
Bra Böcker pocket 2011
ISBN 978-91-700-910-3, 271 sid

Detta är Sandra Gustafssons debut inom spänningsgenren, en väl uppbyggd roman som steg för steg förklarar varför huvudpersonen Helena sitter inspärrad och får tala med en psykolog en gång i veckan. Gustafsson (född 1972) debuterade för fem år sedan med den självbiografiska boken Maskrosungen där hon berättade hur det var att växa upp med en alkoholiserad far och en psykiska sjuk mor. Hon tycks ha den bakgrund som gjort att hon kunnat skriva en så spännande och välformulerad bok som Svedd.

Sandra GustafssonHelena både älskar och hatar sin psykolog eftersom de veckovisa samtalen rullar upp sanningen om hennes liv – den fruktansvärda bardomen med en mor som förnedrade henne och en far som förgrep sig på henne. Hon träffar en gift man, David, och blev ”den andra kvinnan”, hon som hoppas. Så blir Davids fru med barn och tillvaron krossas för Helena. Hon försöker göra något åt saken, vilket gör att allt förvärras.

På ett nästan ”för enkelt” språk skildrar Gustafsson ett människoöde som kan få en gråsten att fälla tårar. Det är skickligt gjort att hela tiden lyckas hålla spänningen vid liv.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22