SVART STAJL

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

Av Hans-Olov Öberg
Kalla Kulor Förlag 2002

På rak arm kan jag inte räkna upp några andra jazzdeckare skrivna av svenska författare, men har för mig att det nog kan finnas någon eller några. Öberg gjorde debut förra året med en rivig finansthriller, som gav mersmak och med årets fina deckare i jazzmiljö gör han i alla fall inte undertecknad, som är storjazzälskare, besviken på något sätt.

Huvudpersonerna är två, Leo Franzen, ägare till Jazz klubb Katzenjammer i Stockholm och hans gamle vän jazzmusikern Calle Damberg. Leo har fått problem, som väl alla i den branschen har. Han har svinn i kassan, och inte småslantar precis. Stora pengar försvinner varje månad. Han ber sin vän Calle om hjälp med att reda ut det hela genom att anställa honom som ekonom. Då har han fria händer att kolla allt.

Öberg har ett jazzsnacket, han kan mycket om jazz och utan att göra några jämförelser är det roligt att vi fått en egen Bill Moody i Sverige. Bill Moody har hittills skrivit fem mycket uppmärksammade deckare i jazzmiljö. Kom gärna igen med flera, Hans-Olov!

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22