SUMMAN AV ALLA SYNDER

Jan 27th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till Summan av alla synderAv Louise Penny
A Great Reckoning, 2016
Översättning Carla Wiberg
Modernista, 2021
ISBN 978-91-8023-181-7, inbunden, 464 sidor

Vi är nog många som tror oss veta hur det ser ut i byn Three Pines i Kanada, eller åtminstone hur det kunde vara att leva där och vi har glatt oss åt att kommissarie Gamache och hans fru kunnat bosätta sig där. Denna by som har så många egenheter. Exempelvis finns den inte med på gängse kartor så folk riskerar alltid att köra fel när de ska till byn. Och i Summan av alla synder gör byn själv på sitt sätt tjänst som vägvisare.

Armand Gamache börjar nu arbeta med polisutbildningen i Québec för att sätta stopp för den korruption och brutalitet som har kommit att prägla poliskåren och inte minst de nyligen utbildade poliserna. I den serie polisromaner Louise Penny har skrivit måste det ju till brott som polisen med hjälp av Gamache och hans kolleger ska lösa.

Här är det en lärare på polisutbildningen som påträffas död. Summan av alla synder hade kunnat bli hur otäck som helst om inte författaren även här lyckats använda sig av Three Pines och byns historia som en väg till försoning av flera människors smärtsamma minnen. Spänningen i Pennys romaner har inte så lite med polisers sorg att göra, inte minst Gamaches egen.

BIRGITTA NEY

Louise Penny

Louise Penny. Foto Sigrid Estrada

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22