SPEGELZONEN 13 noveller

Jun 13th, 2012 | By | Category: 2012-06 juni, Recension

Omslag till SpegelzonenRedaktörer Robert Andersson och Lilian Wiberg
Eget förlag 2012
ISBN 978-91-633-9936-7, pocket, 154 sid

De 13 novellerna rör sig i området sf, fantasy och skräck. Här finns några klassiker (HP Lovecraft och Robert E Howard – mest känd från Conan-serien), några kända svenskar (Johan Theorin och KG Johansson), men också, som det står på baksidan, vinnare av novelltävlingar.

Jag gillar noveller, och jag gillar fantasy och skräck i detta korta format. De olika novellerna är mycket olika, från det mer “gotiska” till svensk vardaglighet med en liten krökning av verkligheten.

Här finns t ex berättelsen som utgår från CERNs jakt på Higgspartikeln. De har lyckats. Men något har gått alldeles fel. Och här finns Lovecrafts drömlika, poetiska berättelse.

Utgivarna har tidigare varit verksamma som utgivare av en novelltidskrift, Mitrania. Och nej, det gick inte ihop sig. Som de entusiaster de uppenbarligen är gör de denna insats. Synd bara att de missat (korta) författarpresentationer, och synd att boken nog är svår att få tag på. Men det går, se nedan.

LEIF-RUNE STRANDELL

Mer info om novveller och möjlighet att beställa på http://www.mitrania.se/

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22