SÖTA, RÖDA SOMMARDRÖMMAR

Aug 28th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till Söta röda sommardrömmarAv Christoffer Holst
Lovereads, 2018
ISBN 978-91-984097-3-4, 304 sidor

Detta är en riktigt charmig hybrid mellan deckare, romantisk komedi och chiclit. Författaren Christoffer Holsts begår två premiärer med Söta, röda sommardrömmar. Han är förste svenske författare hos Forumförlaget Lovereads och boken är hans första roman i serien om skvallerjournalisten Cilla Storm utspelar sig till stor del i havsbandet, närmare bestämt Bullholmen i Stockholms skärgård dit hon gett sig av efter att hennes triste pojkvän dumpat henne. Hon har tänkt sig en nystart i livet och den ska påbörjas i lugnet i den inköpta kolonistugan.

Särskilt lugnt blir det inte. Efter midsommarfesten hittas en ung kvinna på ön och Cilla och hennes granne Rosie bestämmer sig för att lösa fallet eftersom det visar sig att Cilla var den sista som såg offret i livet. De får naturligtvis konkurrens i detta av polisen och en av dem heter Adam och är mycket attraktiv och bär snygg uniform. Kärleken ligger på lur.

Deras olika temperament och livsinställningar ger Holst möjlighet att krama ur så mycket som tänkas kan ur historien och han tar chansen att utöka den beskrivningens värde genom att leka med ord i ett i övrigt enkelt och effektivt språk.

Holst, som jag aldrig läst tidigare trots att han debuterade med romanen Mitt hjärta går på (Bokfabriken 2015) och sedan dess utkommit med feelgoodtitlar och även skräck- och spänningsböcker för yngre, är en riktigt driven författare som skämtar med både deckar- och chicklitgenren och gör det med smittande gott humör.

 Christoffer Holst är född 1990, bor på Södermalm i Stockholm och arbetar som förlagsredaktör. Som sin huvudperson Cilla Storm gillar han att dricka ekfatslagrad chardonnay.

ROSA MATTSSON

Christoffer Holst

Christoffer Holst. Foto Caroline Andersson

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22