SOMLIGA LINOR BRISTER

May 29th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Somliga linor brister

Av Varg Gyllander
Bra Böcker 2009

Varg Gyllander är pressekreterare vid Rikskriminalpolisen och väl insatt i polisiära rutiner. När han nu romandebuterar använder han sina kunskaper väl. I svenska sammanhang är det ganska ovanligt med en kriminaltekniker som huvudperson, så Ulf Holtz blir här en trevlig bekantskap.

När några unga graffitikonstnärer brutalt mördas blir han involverad  i utredningen, både i sin roll som polis och på ett mer personligt plan. Det är en utpräglad storstadsroman med igenkännliga miljöer och gott om ganska vanliga människor

Den här boken skulle mycket väl kunna vara ett filmmanus av den typen som ofta görs numera, med mycket action. Boken innehåller många dramatiska scener som man lätt kan tänka sig applicerbara till en spännande underhållningsfilm.

Varg Gyllander

Gyllanders debut lovar gott och jag är säker på att han kommer att skriva efterföljare. Men han måste nog tona ner kriminalteknikerns inflytande i utredningen. Ulf Holtz har rena enmansshowen när han på egen hand försöker lösa brottet. En cowboy i laboratoriet. Men det är välskrivet och mycket spännande. Lite mer bakgrundsinformation om huvudpersonerna skulle inte heller skada, och kanske någon eller några fler parallella intriger.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22