SOM VI LEKTE

Jan 10th, 2023 | By | Category: 2023-01j jan, Recension

Omslag till Som vi lekteBazar förlag, 2023
ISBN 9789180060301, inbunden, 431 sidor

Jag har verkligen en förkärlek för författare som när de har skrivit ett antal böcker i en serie vågar börja om och starta på ett helt nytt och annorlunda sätt. Istället för den trygga lunk som fanns där. Vem trodde att Ninni Schulman skulle lämna Värmland och Hagfors för att bege sig till Dalarna och Våmhus. Det är visserligen bara 17 mil, men det är mer än geografi som skiljer den nya bokserien.

Huvudperson är Ingrid Wolt. Hon blir i bokens början utsläppt från fängelset. Hon vill starta om och hon vill få tillbaka sin dotter Astrid. Ingrid är expolis och vill snabbt skaffa sig ett arbete. Men det är inte lätt med hennes bakgrund. En bakgrund som ändå ger en idé om att öppna eget. Siljans Spaningsbyrå.

Mattias som är tolv år har tidigare försvunnit från Våmhus, men polisen har inga spår. Det blir Ingrids första fall på uppdrag av Mattias mamma. Grundhistorien här inte ny, men i Ninni Schulmans regi blir det ändå inte någon upprepning. Även det som är otäckt kan kännas fräscht.

Personerna är djupt gestaltade. Det är lätt att sympatisera med de som är offer på olika plan. Mattias och hans familj. Ingrids försök att få kontakt med sin dotter. Det är en bok om ånger och skuld som också innehåller en högst trovärdig dialog.

Att få skriva om en så fantastisk bok som den första från 2023 känns som ett privilegium. Ett Gott Nytt Bokår.

NISSE SCHERMAN

Ninni Schulman

Ninni Schulman. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22