SMUTSIG SVART SOMMAR

Apr 28th, 2016 | By | Category: 2016-04 apr, Recension

Omslag till Smutsig svart sommarAv Daniel Thollin och Anders Fager
Pagina förlag, 2016
ISBN 9789163611452, 104 sidor

I en liten dansplats utanför Borås har de unga festat hårt sedan urminnes tider. Men vissa vet att det är farligt. Det är här bygdens unga häxor lurar intet ont anade personer att offras till den svarta getens budbärare. Men en kväll går det fruktansvärt fel. Kari drabbas av någon sorts förbannelse och börjar sakta förändras, förvridas. Situationen börjar glida häxorna ur händerna.

Denna serialisering av Fagers egen novell är en rå och obehaglig berättelse om mörk magi och
uråldriga gudar i en modern kontext. Jag erkänner att jag inte är särskilt road av skräckserier så för min del kändes det inte så speciellt, men jag kan se varför denna serie är intressant för andra. Flödet är kanske inte det bästa då det är mycket text, ofta utan tydlig kontext, som pressas in i sidorna.

Tanken med detta är att måla upp en bild av unga kvinnor som inte bara sysslar med ond magi utan även med vardagliga problem som prov, killar och sex. Men jag tyckte det mest stoppade läsaren och tvingar in dem ständigt i kortvariga och spretiga sidospår. Själva berättelsen har dock allt för den som gillar mystik och skräck: blod, tortyr och monster. Det är inte någon berättelse som faller alla i smaken, men det är tveklöst att vissa kommer gilla den.

JOHANNES GENBERG

Anders Fager

Anders Fager

Daniel Thollin

Daniel Thollin

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22