SLÄPP INTE TAGET

Oct 25th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Släpp inte taget

Av Harlan Coben
Hold Tight 2008
Översatt av Jan Järnebrand
Inläst av Reine Brynolfsson (10 CD, cirka 13 timmar)
Earbooks 2009

Harlan Cobens Släpp inte taget har fått en svensk titel som verkligen stämmer med bokens innehåll och författarens envishet. Han har hittat en idé som verkade bära och när han kom långt in i skrivandet och började märka att han hade fel så fortsatte han ändå.

Harlan Coben

Jag har läst (eller lyssnat på) och gillat Cobens tidigare romaner. Han har varit snabb när det gäller att hitta fram till spänningen och duktig på att behålla initiativet. Även här börjar det läskigt men sedan reser jag ragg inför de typiskt amerikanska moralkakor som serveras. Och hela historien med dess sidolinjer blir rörig i överkant.

Det handlar om föräldrar som övervakar sina barn, ungar som stjäl receptblock för att festmedicinera, ideella föreningar som inte är så ideella och folk som seriemördar för att en släkting råkat prata bredvid mun.

Coben spräcker kalsongerna den här gången. Men med nytt underställ och nya idéer (för det har han säkert) är han välkommen åter. Reine Brynolfsson får gärna läsa in igen, för det gör han bra.

KJELL E. GENBERG

Reine Brynolfsson läste in

Reine Brynolfsson läste in

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22