SKYTTEN

Jan 2nd, 2020 | By | Category: 2020-01 jan, Recension

Omslag till SkyttenAv Jonas Moström
Lind & Co, 2019
ISBN 978-91-7861-450-9, inbunden, 365 sidor

Detta är Jonas Moströms fjortonde deckare, där i de senaste psykiater Nathalie Svensson och kommissarie Johan Axberg är utredande huvudpersoner. Det märks att han är van att skriva, det går undan, det är lagom doser av Uppsala-miljö och en intrig som innehåller flera vändningar.

Det börjar med ett mord på en läkare mitt framför ögonen på de båda huvudpersonerna. Därför blir de raskt inblandade i utredningen.

Och det är mycket action, blod och biljakter, samt huvudpersonernas olika problem. De har ett förhållande, eller inte? Nathalies mor är döende och behöver en levertransplantation och Nathalie är den enda som kan donera, men vågar hon? Det är inte riskfritt och mamma har varje gång återfallit i alkoholmissbruk, och i så fall är transplantationen meningslös.

Jonas Moström kan medicinen och miljön, och efter så här många deckare kan han polisverksamheten också. Han skriver i den nutida polisromanens mittfåra, kompetent och spännande, och lättläst. Det är lätt att gilla hans huvudpersoner.

LEIF-RUNE STRANDELL

Jonas Moström

Jonas Moström. Foto Eva Lindblad 1001bild.se

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22