SKULPTRISEN

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

av Minette Walters
The Sculptress 1993
Översatt av Elisabeth Helms och Manni Kössler
Bonniers 1995

Det verkar som om många deckarförfattare tror att ju större antal förvecklingar och komplicerade förklaringar en deckare innehåller, desto bättre blir den. Minette Walters ”Skulptrisen” är ett bra exempel på en soppa, fylld av ingredienser men utan smak.

Skulptrisens hjältinna Roz, är en författare som börjat återvända till livet efter sitt livs största tragedi. Roz har inte kunnat skriva på länge, men hennes förläggare trycker på och Roz bestämmer sig för att berätta historien om Olive Martin. Denna kvinna sitter fängslad för dubbelmord på sin mor och syster.

Roz besöker den abnormt feta Olive Martin i fängelset och efterhand börjar Roz misstänka att kvinnan kan vara oskyldig till morden. Men varför har Olive Martin erkänt sig skyldig?

Inget mer sägs med tanke på eventuella läsare av ”Skulptrisen”. Men det är svårt att låta bli att avslöja att Olive Martin erkände de båda morden för att hon var hungrig. Suck.

När Minette Walters får ordning på sig och renodlat sina intriger, kan hon säkert bli rolig att läsa. Tills dess kan man alltid masig med att försöka lösa mysteriet d hur hon kunde få Edgar Allan Poe Award, deckarvärldens mest åtråvärda pris, för sin ”Skulptrisen”.

ANCI ROSÉN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22