SKULD

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Karin Alvtegen
Legenda 1998

Detta är ett intressant förstlingsverk inom kriminalgenren. Men författarinnan har kännedom om intrigskapande som manusförfattare för TV, där hon skrivit för både Tre Kronor och Rederiet. Boken börjar som en lite trevande deckare av del gamla slaget. Presenterar en gåta där en ung man mot sin vilja blir privatdetektiv, och efterhand kommer att skydda ett offer för en hämnare. Spänningen stiger när man börjar förstå att det finns bevekelsegrunder som inte blivit ordentligt redovisade. Några logiska kullerbyttor är lätta att förlåta, svårare är det med skruvat konstruerade slutet. Men med tanke på författarinnans tidigare arbeten bör man kunna lämna absolution även för detta. Skriver man för såpor behöver man inte bekymra sig för slut eftersom sådana helst inte skall finnas.
Men Alvtegen har onekligen talang. Hon är minst lika bra som alla upphaussade norskor. Och i nästa roman för jag hoppas faktiskt att del blir fler – har hon säkert kommit på att slutet är minst lika viktigt som början.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22