SKUGGAN AV HENNE

Jul 27th, 2016 | By | Category: 2016-07 juli, Recension

Omslag till Skuggan av henneAv Anna E. Wahlgren
Visto Förlag, 2016
ISBN 978-91-87523-44-1, 345 sidor

Receptarien Anna E Wahlgrens Skuggan av henne handlar om ett par som flyttar till den lilla staden Norfors för att rädda sitt äktenskap men märker att det nya huset innehåller mörka och hotfulla hemligheter. Ett barn försvinner i staden och huvudpersonen Marie våndas i oro för sin dotter Ellen samtidigt som hon kämpar med att förbättra relationen med maken Christian. Allt eftersom får hon kännedom om en tragedi som drabbade Norfors för många år sedan och hon börjar ana att hon genom att flytta dit försatt sitt eget kött och blod i fara.

Anna E WahlgrenRomanen handlar samtidigt om det vettiga i att söka hjälp när sådan behövs och att inte alltid klänga sig fast vid det som varit. Psykisk ohälsa tar stor plats i texten men i grund och botten är det en spänningsroman. Det är en väl skriven psykologisk thriller. Spänningen byggs sakta med säkert upp mot det obevekliga slutet.

Anna E Wahlgren, född 1981, har tidigare medverkat i flera novellantologier före debuten med denna roman. Hon är född och uppvuxen i Gävle, men bor idag med man och två barn i Östhammar i norra Uppland där hon arbetar som apotekare.

LENA JEPPSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22