SKRIV BÄTTRE TEXTER

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Lena Holst
Bokförlaget DN 2004

Lena Holst har i åratal utbildat skribenter vid tidningar och förlag i hela Norden att bli bättre skribenter. Den metod hon utarbetat har i stort sett varit förbehållen dessa proffs, men nu har hon skrivit en liten bok som också kan användas av amatörer.

Det är egentligen inga konstigheter hon presenterar, men hon tar upp en viktig sak – författarens självförtroende eller brist på självförtroende och hur den ska kunna åtgärdas på lämpligaste sätt. I fem steg vill hon lotsa blivande eller redan verksamma skrivare att åstadkomma bättre texter. Det gäller att ta reda på vilken typ av skribent man är, att förstå sin egen läs- och skrivprocess, lära sig känna igen en bra text och att djupanalysera en sådan. Sedan presenterar hon också verktyg som kan ändra skrivandet åt det håll man vill ha det.

Huvuddelen av råden är riktade till journalister och faktaskribenter, men mycket är så allmängiltigt att även fiktionsförfattare har nytta av dem.

JAN NYGREN

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22